BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ AHLAT MESLEK YÜKSEKOKOLU

Son güncelleme: 26.08.2013 11:42
  • T.C.
    BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİAHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU[h=4]TARİHÇE Ahlat Meslek Yüksekokulu Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağlı olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 16.10.1992 tarih ve 414 sayılı yazıları ile kurulmuştur.1992–1993 Öğretim Yılında Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesinde Teknik Programlar bölümüne bağlı Restorasyon programı ile öğretime başlamıştır. 1998–1999 yılına kadar Ahlat Kaymakamlığınca tahsis edilen binada öğretime devam eden Meslek Yüksekokulumuz 1998–1999 Öğretim yılında yapımı biten yeni binasına taşınmıştır. Daha sonra çeşitli nedenlerle Restorasyon programı kapatılmıştır. Meslek Yüksekokulumuz 28 Mayıs 2007 tarih 26546 sayılı kanunla kurulan, Bitlis Eren Üniversitesine bağlanmıştır.
    Meslek Yüksekokulumuz Bilgisayar Programcılığı Programı (N.Ö), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ( N.Ö ), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı (İ.Ö), Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı Programı (N.Ö), Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (N.Ö), Otomotiv Teknolojisi Programı (N.Ö.) na ek olarak 2010–2011 yılında Bilgisayar Programcılığı Programı ( İ.Ö ) açılmıştır. Ancak Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının (İ.Ö ) ismi 2009 yılında Ağırlama Hizmetleri olarak değiştirilmesinden dolayı Programa Öğrenci gelmemiştir. Daha sonra Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Programın adı yeniden Turizm Otel İşletmeciliği Olarak değiştirilmiş ve Programa Öğrenci alımı durdurulmuştur. 2012 yılı faaliyetlerimiz kapsamında toplam on program 473 öğrenci ve on yedi öğretim elemanı, Sekiz idari personel ile birlikte eğitim öğretimine en iyi bir şekilde devam etmektedir.
    Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde 15.12.2010 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d–2 maddesi uyarınca 2011–2012 Eğitim Öğretim Döneminde ayrıca Yerel Yönetimler, El Sanatları, Maliye Programları açılması uygun görülmüştür. 2011–2012 Eğitim Öğretim Döneminde bu programlara Ek Yerleştirme kayıt döneminde öğrenci alımı yapılmıştır.

    Meslek Yüksekokulumuz da bir adet konferans salonu ( 145 kişilik ), üç adet bilgisayar laboratuarı ( doksanaltı adet bilgisayarı ), bir adet kütüphane ( 2106 adet kitap ), bir adet otomotiv atölyesi, bir adet slayt makinesi, altı adet projeksiyon, bir adet baskı makinesi, iki adet fotokopi makinesi olmak üzere eğitim hizmetinin en iyi bir şekilde ifa edilmesine çalışılmaktadır.
    [h=4]MİSYON - VİZYON Çağdaş uygarlık ve eğitim - öğretim esaslarına dayanan bir düzen içinde, toplumun ihtiyaçları ve kalkınma planları ilke ve hedeflerine uygun ve ortaöğretime dayalı çeşitli düzeylerde eğitim - öğretim, bilimsel araştırma, yayım ve danışmanlık yapmak,kendi ihtisas gücü ve maddi kaynaklarını rasyonel, verimli ve ekonomik şekilde kullanarak,milli eğitim politikası ve kalkınma planları ilke ve hedefleri ile Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan plan ve programlar doğrultusunda, ülkenin ihtiyacı olan dallarda ve sayıda insan gücüyetiştirmek,
    Yörelerindeki tarım ve sanayinin gelişmesine ve ihtiyaçlarına uygun meslek elemanlarının yetişmesine ve bilgilerinin gelişmesine katkıda bulunmak, sanayi, ve tarım hizmetleri ile diğer hizmetlerde modernleşmeyi, üretimde artışı sağlayacak çalışma ve programlar yapmak, uygulamak ve yapılanlara katılmak, bununla ilgili kurumlarla işbirliği yapmak ve çevre sorunlarına çözüm getirici önerilerde bulunmak.
#26.08.2013 11:42 0 0 0