Zeytinyağlı Enginar

Son güncelleme: 24.11.2008 16:30
  • Malzemeler:

    5 adet enginar
    2 adet patates(küp küp doğranmış)
    2 adet havuç(küp küp doğranmış)
    2 adet büyük kuru soğan
    1 su bardağı ayıklanmış bezelye
    1 limon suyu
    1 kaşık un
    tuz
    2 su bardağ su
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    dereotu

    Yapılışı:

    Zeytinyağını kızdırıp soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşince enginarları üstüne dizin
    ve her enginarın üzerine patates, havuç ve bezelyeyi paylaştırın. 2 bardak su, tuz ve 2 kesme şeker ekleyin. Kısık ateşte 2o dakika pişirdikten sonra bir çaybardağında 1 limon suyunu ve 1 kaşık unu karıştırıp sos yapın ve üstüne ekleyin. 15 dakika daha pişirip altını kapatın. Servis kabına alıp üzerine dereotu doğrayın.
#29.04.2007 11:15 0 0 0
  • bayılırım olsada yesek
#08.05.2007 14:57 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#26.07.2007 19:31 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#25.08.2007 21:14 0 0 0
  • SAOLLL TSK
#16.04.2008 20:47 0 0 0
  • Cok severim.Paylasima tesekkür.
#17.04.2008 20:39 0 0 0
  • ama çok ya çok güzel lerrr
#19.04.2008 18:32 0 0 0
  • Zeytinyağlı Enginar tarifi
    için Malzemeler :

    • 6 büyük enginar
    • 18 adet arpacık soğanı
    • 3 adet büyük patates
    • 1 orta boy kereviz kökü
    • 3 adet küçük havuç
    • 1 1/4 bardak zeytinyağı
    • 1/2 limon suyu
    • 1/2 çorba kaşığı toz şeker
    • Tuz
    Enginarların Ayıklandığı Su :

    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 adet limonun suyu

    Zeytinyağlı Enginar yemeğinin Hazirlanişi :

    Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karıştırın. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmuş arpacık soğanlarını, soyulmuş ve dörde bölünmüş sarı patatesleri, siyah kabuğu derince kesilmiş ve yine dörde bölünmüş kerevizi, kazınmış ve ikiye bölünmüş havuçları koyun. Enginarların yapraklarını teker teker kopartıp alt orta kısmından keserek içinin tüylü kısmını alın ve enginarlar kart ise üst ve yanlarından elma soyar gibi soyun ve hemen un ve limon karışımı bulunan suya atın.

    Enginarları sudan çıkararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döşeyip etraflarına da diğer sebzeleri yerleştirin. Sonra bunlara, zeytinyağı, toz şeker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarların içine atıldığı un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve enginarlar suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateşte olmak üzere yaklaşık bir birbuçuk saat pişirin ve ateşten alarak iyice soğuduktan sonra tabağa alıp servis yapın.
#21.09.2008 20:13 0 0 0
  • bak bu tarif eksik arkadaşım istersen ben sana bütün zeytinyağlı tariflerini verebilirm
#05.10.2008 00:26 0 0 0
  • @goktughan67 adlı üyeden alıntı:
    bak bu tarif eksik arkadaşım istersen ben sana bütün zeytinyağlı tariflerini verebilirm
    Orijinali Göster...

    Arkadaşım tariflerde eksiklik yok,belki sizin tarifiniz degişik olabilir.Olmayan tariflerinizi sunabilirsiniz.
#05.10.2008 01:02 0 0 0
  • ÇOK SÜPER YEMEKTİR
#18.10.2008 10:30 0 0 0
  • en sevdiğim zeytinyağlı yemek bol limon sıkılırsa tadına doyum olumuyor
#14.11.2008 20:50 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#24.11.2008 16:30 0 0 0