Yeşil Soslu Somon

Son güncelleme: 08.07.2008 13:01
  • Malzemeler
    4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
    2 Diş Sarmısak
    3-4 Taze Soğan Yaprağı
    2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Krema
    Yarım Demet Maydanoz
    Yarım demet Dereotu
    1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
    8 Karides
    Tuz, Karabiber
    Yapilisi
    Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin. Karidesleri ayıklayın.
    Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın. Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.
    Başka bir tavada tereyağını kızdırın. Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın. Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin. Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.
    Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.
#30.04.2007 10:50 0 0 0
  • güzel tariflarin için teşekkürler SU-PERISI
#05.05.2007 00:33 0 0 0
  • güzele benzio ablacığım yapta yiyelim
#08.05.2007 14:14 0 0 0
  • Ellerine Saglik Su Perisi
#12.05.2007 15:25 0 0 0
  • Paylaşım İçin Saol Eline Sağlık..
#21.05.2007 20:51 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#25.08.2007 00:05 0 0 0
  • PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
#08.07.2008 13:01 0 0 0