FORWARD MAIL 'IN TEHLIKELERI

Son güncelleme: 02.06.2007 12:46
  • Her gün posta kutumuza onlarca "forward mail" geliyor. Sizler de bunlari arkadaslariniza "forward"liyorsunuz. Eger bunlar oldugu gibi bir baskasina iletilirse ki, genellikle öyle oluyor, iletiyi gönderenin adresini de bir baskasina gönderilmis oluyor. Bu forward mailler bilinçsizce bu sekilde baskasina iletildi (forward'landigi) zaman, mail adreslerine yasa disi reklamlar gönderen firmalar için çok iyi birer kaynak oluyor. Ayrica bu sekildeki iletilerle (forward mailler) bilinçsizce bilgilerinizin istediginiz disinda yayilmasina, email adresinizin desifre olmasina sebep oluyor. E mail adresinizin yayilmasi posta kutunuza ulasmayi basaran virüs sayisini, spam sayisini arttiriyor. Posta kutunuzun da gereksiz bir sürü ticari maillerle dolmasina neden oluyor.

    Bunu önlemek için sizin ve iletiyi gönderdiiniz kisilerin asagidaki yöntemi uygulamasinda büyük yarar var.

    DOGRU ILETME (FORWARD) YÖNTEMI

    1- Size gelen iletiyi (iletinin en son okudugunuz halini çünkü bazen zarf zarf içinde geliyor- en son açtiginiz zarfin açik halini) forward ya da ilet tusuna bastiktan sonra iletide bulunan tüm adresleri silin. iletide gönderilmek istenilen mesaj disinda bir sey kalmasin. Böylece aliciniz iletiyi okumak için zarf üstüne zarf açmayacak, daha rahat okuyacak, iletiyi gönderenin de adresi yayilmayacak.

    2- iletileri göndereceginiz kisiler, bildiginiz gibi üç farkli pencerede adresleniyor. Kime (to), Bilgi (cc) ve Gizli (BCC). iletileri göndereceginiz adresleri Kime (to) ve Bilgi (cc) penceresine yazarsaniz tüm alicilar diðerlerinin adreslerini görür. Bu nedenle ileti göndereceginiz kisileri kesinlikle gizli (BCC) kismina yazin, böylece mail attiginiz kisilerin birbirlerinin adresini görmesini engellersiniz. Eger iletiyi gönderdiginiz kisi bu yöntemi kullanmiyorsa, geldigi gibi adresleri silmeden iletiyorsa, hiç degilse sizin adresiniz disinda arkadaslarinizin adresini korumus olursunuz.

    3- Size çok forward ileti yollayan kisilere mutlaka bu maili gönderin ki, o da sizi gizli (BCC) kismina yazsin ve adresiniz iletiyi alan diger kisilerce görünmesin.

    Bu maili bütün forward attiginiz kisilere ve size forward atan kisilere gönderirseniz kisisel bilgilerimizin güvenligini ve posta kutularimizin korunmasini saglayabiliriz.

    Not: gönderen kismini bos geçemiyorsaniz to - gönderen kismina kendi mailinizi veya fake-yaniltma-sahte bir mail adresi yazilabilir
    Ayrica yahoo dan gelen bir maili forward ederken-iletirken gelen mailin içeriginde degisiklik yapabilmek için yahoo options-seçenekler kisminda asagidaki gibi düzeltme yapilabilir. Bu sekilde bize gelen maili ek olarak degil metin olarak iletebiliriz

    hattat tanerden alinti


    Merhaba arkadaslar
    küçük bir bilgiyi paylasmak istiyorum sizlerle

    Yahoo mail adresi olup, bu adresi webden kullanan arkadaslar gelen ekli mailleri forward ettiklerinde, ekler genelde içiçe mail eki olarak gözüküyor. Bazen bir eki görebilmek için içiçe gelen bir sürü maili açmak zorunda kaliyoruz. Bazen de bu kadar ugrasip defalarca gördügümüz bir dosyayla karsilasinca, bosa giden zamandan dolayi sinirlenebiliyoruz:(

    Oysa ki bunu önlemek yahoonun optionslarinda küçük bir ayarla mümkün. Dilimin döndügünce ve resimlerle anlatmaya çalisacagim:

    1- Yahoo mailinize girin ve sag üst kösede "options" a tiklayin.


    2- Açilan pencerede "General Preferences" e tIklayIn.


    3- "Message Actions" u bulun ve " Forwarding Messages" da "Forward as inline text" seçeneðini isaretleyin. Bundan sonra forward ettiginiz maillerdeki ekler, mail olarak degil, dosya eki olarak gözükmeye baslayacak:)
#14.05.2007 15:27 0 0 0
  • evet banada geliyor ve sinir oluyorum zaten gelen hiç bir maili okumam huyum değildir
#02.06.2007 12:46 0 0 0