Moda ikonu olmanın on altın kuralı

Son güncelleme: 12.03.2014 20:20
  • noimage


    Haber Türk'ün 2 Haziran tarihli Magazin ekinde ülkemizin başarılı Moda yazarlarında Esra Çoruh "Moda İkonu Olmanın On Altın Kuralı" isimli harika bir yazı yazmış.

    Modadan anlamayan magazin basını yazarlarının aksine, işini bilen ve işinin hakkını veren bir yazar olan Esra Çoruh'un bu yazısını okurken öyle çok keyif aldım ki sizlerle paylaşmadan edemedim.

    Bakınız Moda ikonu olmanın 10 altın kuralı şöyle:

    1. Stil sahibi olmakla modayı takip etmek aynı şey değildir. Moda ikonluğu parayla alınmaz. (Bence de vitrindeki mankenin üzerindekileri komple alıp giymek sizi ikon yapmıyor maalesef bayanlar)

    2. Özgün bir stil yaratmak için gülünç duruma düşmeyin. Gerçek moda ikonlarını örnek alın. (Galiba burada göndermenin kime yapıldığı gayet açık, yine de anlayanlar anlamayanlara anlatsın...)

    3. Yaşa göre stil anlayışı değişir. 20'lerde daha cesur, 40'larda klasik parçalara yönelin. (bakınız Pelin'in yorumsuz olarak yazdığını Esra da söylüyor, 40 yaşına merdiven dayayıp 17 yaşınızdaki kızınızla bir örnek giyinince komik oluyorsunuz!)

    4. Moda dergilerini takip edin. Ama dergideki çekimleri kopyalayarak ikon olamazsınız.

    5. Kendi görünümünüzü ve stilinizi anlatan sözlerden liste yapın. Asla taklitçi olmayın. (Güya ikoncan olarak bilinen 2 malum bayanın farklı zamanlarda bir örnek kıyafetlerle yakalanmaları ne kadar tarzsız olduklarının kanıtı aslında)

    6. Gardırobunuza detoks yapın, giymediğiniz, kullanmadığınız ne varsa hemen atın.

    7. Ayakkabı için paraya kıyın. İkon olmak ayakkabıda zamansız parça almaktır.




    8. Kalitesiz ve sahte şeylerden uzak durun. Hep tasarım elbise giymek de gerekmiyor. (Kesinlikle katılıyorum, paranız yetmediği halde istediğiniz çantanın, elbisenin sahtesini almak sizi sadece özenmiş ve alamamış durumuna düşürür, sahtesine sahip olmaktansa hiç olmamak çok daha iyidir.)

    9. Makyajda doğallık önemli. Size uygun renklerle her zaman doğal makyaj yapın.

    10. İkoncan diye boy gösterenleri örnek almayın. Onlar paralarıyla rezil oluyor. (Bu madde ile birlikte Esra Çoruh'a da helal oluyor...)

    Hemen her maddeyi çok gerçekçi ve doğru bulduğum bu yazının çakma ikoncanlarımızı halka mal eden bazı kendini bilmez magazin yazarları tarafından da dikkate alınacağını umuyorum.

    Kaynak: iconjane.com
#12.03.2014 20:20 0 0 0