Evinizi bebek için güvenli hale getirmenin temel kuralları

Son güncelleme: 13.03.2014 19:31
  • Zehirlenme
    Mutfak ve banyo lavabolarının altındaki bütün temizlik sıvılarını ve diğer tehlikeli malzemeleri alıp üst dolaplara koyun. Dolap kapaklarını kilitlemek için klips taksanız bile yürüme çağındaki güçlü kuvvetli veya zeki bir çocuğun dolabı açıp içine girmesi riskini alabilir misiniz? Bir ilkyardım çantası alın. Bebeğinizin herhangi bir zehirli madde yediğine inanıyorsanız, bir şey yapmadan önce doktorunuzu ya da 112'yi arayın.

    Hava kaynaklı kirleticiler
    Evinizi, doğal olarak yayılan radyoaktif bir gaz olan radon açısından denetletin. Duman ve karbonmonoksit dedektörleri taktırın -ve pillerini düzenli olarak kontol edin. Sigarayı bırakın ve kimsenin evinizde veya arabanızda sigara içmesine izin vermeyin.

    İple boğulma
    Perde ve stor iplerini, elektrik kablolarını, bebeğin ulaşabileceği seviyenin üzerinde mandallayarak veya maskeleme bandıyla sabitleyerek erişemeyeceği yerde tutun.

    Elektrik çarpması
    Bütün prizlerin üstünü kapatın ve evinizdeki her ampul duyunda ampul olduğundan emin olun..

    Suda boğulma
    Asla bebeğinizi küvette yalnız bırakmayın. Tuvaletin üstüne de bir klozet kapağı kilidi takın. Bebeğin başı hala ağır geldiğinden klozetin içine düşüp boğulabilir.

    Yanıklar ve haşlanma
    Ocak düğmelerine koruyucu takın. Banyo musluğunun da üzerini ya plastik bir koruyucuyla (çoğu hırdavat dükkanında bulunur) ya da etrafına sardığınız bir havluyla kapatın; bu, bebeğin hem sıcak su musluğua dokunmasını hem de kafasını vurması durumunda ciddi bir yaralanmaya maruz kalmasını engeller. Haşlanmayı önlemek için su ısıtıcınızı 35 dereceye ayarlayın.

    Düşme ve merdiven kazaları
    Bebeğiniz aktif hale gelince, eğer hala alt değiştirme masası kullanıyorsanız, bir eliniz ve gözleriniz sürekli üzerinde olsun. Merdivenlerin en üst ve en alt kısımlarına kapı takın ama buna güvenip kayıtsız davranmayın. bebeğiniz merdiven çıkmayı öğrenmeye başladığı zaman hep onun yanıbaşında olun. Yukarı tırmanma konusunda bir yıldızdır ama nasıl ineceğini bilemez.

    Karyola kazaları
    ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu, karyola çıtalarının arasının 7,3 santim olmasını zorunlu tutuyor. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 1991 yılından önce üretilmiş karyolaları veya çıtaların arasının daha geniş olduğu antika bir karyolayı kullanmayın.
#13.03.2014 19:31 0 0 0