Sümüksüz toyuq doldurması

Son güncelleme: 27.03.2014 12:44
  • Tərkibi:

    1 ədəd toyuq

    1 ədəd bolqar bibəri

    200 qr göbələk

    200 qr holland pendiri

    200 qr vetçina

    2 ədəd soğan

    2 ədəd yumurta

    0.5 dəstə şüyüd

    3 x.q suxari

    Bitki yağı

    Duz, istiot

    Ədviyyat zövqə görə

    İstəyə görə içlik dəyişdirilə bilər.


    Hazırlanması:

    Toyuğun budu və qanadları qalmaq şərtilə, qabırğası və sinəsi ehtiyatla dəridən ayrılır.

    Toyuqdan çıxarılmış ət sümükdən ayrılaraq doğranılır.

    Doğranmış ət maşından keçirilir.

    Yerdə qalan ərzaqlar kub şəklində doğranılır.

    Göbələk doğranılıb yağda qızardılır, sarımsaq əzilir, şüyüd xırda doğranılır.

    Bütün ərzaqlar dərin qaba əlavə edilib yumurta duz, istiot, suxarı əlavə edilib qarışdırılır.

    Hazır qarışıq toyuqun dərisinə ehmalca doldurulub tikilir.

    Toyuğun üzərinə duz, istiot, istənilən ədviyyat vurulub soba sellofanına qoyub 180 dərəcədə 45-50 dəqiqə ərzində hazır olana qədər bişiririk.

    Sümüksüz toyuq doldurması hazırdır.

    alıntı
#27.03.2014 12:44 0 0 0