Sebzeler haşlandığında yararları azalıyor

Son güncelleme: 22.05.2007 18:05
  • Kansere karşı faydalı olduğu bilinen brokoli ve brüksel lahanasının, kaynatılarak pişirilmesi halinde içindeki kanserle savaşan maddelerin büyük bölümünün yok olduğu bildirildi.

    Brokoli, brüksel lahanası ve aynı familyadan olan sebzeler, kansere karşı faydalı olduğu bilinen "glucosinolates" adı verilen maddeleri ihtiva ediyor. Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde kansere karşı savaşan maddelerin yaklaşık yüzde 80'i suya geçerek heba oluyor.

    Warwick üniversitesi bilim adamları, brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığını tespit ettiler.Prof. Paul Thornalley, "Sebze tüketiminden azami faydayı sağlayabilmeniz için buharda, mikrodalgada veya kızgın yağda pişirmeniz lazım" dedi.

    Bu sebzeleri dondurmanın da yararlı maddelerin seviyesinin azalmasına yol açtığı belirtildi
#21.05.2007 17:53 0 0 0
  • Paylasım ıcın saol eline saaglık
#21.05.2007 18:02 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#22.05.2007 10:58 0 0 0
  • brokoli ve bürüksel lahanası haşlanınca vitamini gittigi için ben salata olarak tüketiyorum teşekkürler özlem
#22.05.2007 18:05 0 0 0