Malzemeler: (1 tepsilik) (kenarları yüksek bir tepsi olsun daha güzel kabarıyor)
•4 adet ekmek hamuru
•2 su bardağı kadar süt kesiği ( lor peyniri )
•2 su bardağı yoğurt
•1/2 su bardağı sıvı yağ + tepsiyi yağlamak için 1-2 kaşık sıvıyağ
•1 yumurta
•1-2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
1.4 adet ekmekden oluşan hamur topalağı 8 eşit parçaya bölünür ve pidelik gibi açılır.
2.hamurun uzun kenarına iç malzemeden konur ve kenardan başlayarak hamur sarılır ve 3 parmak genişliğinde kesilir.
3.Kesim yerinden dik olarak yağlanmış tepsiye dizilir ve dizilirken üzerine parmaklarla bastırılır.Diğer tüm malzemeye aynı işlem uygulanır. Çok sık dizmeyin.
4.Yoğurt+yağ+yumurta+tuzu karıştırıp sosunu hazırlayın.
5.Tepsiye dizilmiş hamurları 2 katı kabarana kadar tepside mayalandırın. ( Ben bu işlemi hızlandırmak için Fırını 100 derece ye getirip 15 dakika tepsiyi fırında mayalandırıyorum.)
6.Kabaran hamurların üzerine sosun tümünü sürdükten sonra 200 derece fırında 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar fırınlayın.
7.Tepsiyi Fırından çıkarınca elinizle çok az hamurun üzerine su sepeleyin. Sofra beziyle örtün. Puf puf sımsıcak Dızmanalar hazır.
Afiyet olsun.