Dızmana

Son güncelleme: 24.08.2014 14:48
  • Dızmana

    Malzemeler: (1 tepsilik) (kenarları yüksek bir tepsi olsun daha güzel kabarıyor)

    •4 adet ekmek hamuru
    •2 su bardağı kadar süt kesiği :) ( lor peyniri )
    •2 su bardağı yoğurt
    •1/2 su bardağı sıvı yağ + tepsiyi yağlamak için 1-2 kaşık sıvıyağ
    •1 yumurta
    •1-2 çay kaşığı tuz
    Yapılışı

    1.4 adet ekmekden oluşan hamur topalağı 8 eşit parçaya bölünür ve pidelik gibi açılır.
    2.hamurun uzun kenarına iç malzemeden konur ve kenardan başlayarak hamur sarılır ve 3 parmak genişliğinde kesilir.
    3.Kesim yerinden dik olarak yağlanmış tepsiye dizilir ve dizilirken üzerine parmaklarla bastırılır.Diğer tüm malzemeye aynı işlem uygulanır. Çok sık dizmeyin.
    4.Yoğurt+yağ+yumurta+tuzu karıştırıp sosunu hazırlayın.
    5.Tepsiye dizilmiş hamurları 2 katı kabarana kadar tepside mayalandırın. ( Ben bu işlemi hızlandırmak için Fırını 100 derece ye getirip 15 dakika tepsiyi fırında mayalandırıyorum.)
    6.Kabaran hamurların üzerine sosun tümünü sürdükten sonra 200 derece fırında 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar fırınlayın.
    7.Tepsiyi Fırından çıkarınca elinizle çok az hamurun üzerine su sepeleyin. Sofra beziyle örtün. Puf puf sımsıcak Dızmanalar hazır.
    Afiyet olsun.

#24.08.2014 14:48 0 0 0