Gefüllte Weinblätter in Olivenöl

Son güncelleme: 19.03.2006 10:19
  • Zutaten :
    250 gr Weinblätter
    1 Wasserglas Reis
    4 große Zwiebeln
    1 Wasserglas Olivenöl
    1 Teelöffel Zucker
    2 Zitronen
    Salz, Pfeffer, Gewürze (Pfefferminze)
    noimage

    Zubereiten:


    Frische oder eingelegte Weinblätter in siedendem Salzwasser mit Zitronensaft 4-5 Minuten kochen, abtropfen lassen. Kleingehackte Zwiebeln in Olivenöl dünsten, Reis in heißen Salzwasser aufquellen lassen, waschen und zu den Zwiebeln geben, weiterhin 8-10 Minuten unter sündigem Rühren rösten. Zucker, Salz, Pfeffer, Pfefferminze und Zitronensaft hinzufügen und so viel Wasser zugeben, bis der Reis bedeckt ist, kochen. auf Wunsch können in Öl geröstete Pinienkerne, 1 Löffel Korinthen, frischer oder getrocknete Pfefferminze beigegeben werden. Wenn der Reis das Wasser eingezogen hat, abstellen, erkalten lassen. Auf die behaarte Seite der Weinblätter etwas von der Füllung geben, die Seiten über die Füllung biegen und länglich wie eine Zigarette drehen. Die gefüllten Weinblätter nebeneinander in den Kochtopf reihen. Mit einem Teller zudecken, Zitronensaft und Wasser hinzufügen und auf mittlerer Flamme kochen. Mit derselben Füllung können auch Paprika und Auberginen gefüllt werden. Auf gefüllte Paprikas wird eine Scheibe Tomate gelegt.
#31.08.2004 20:14 0 0 0
  • Sagol dostum!Sarma desen buna????
#31.08.2004 20:15 0 0 0
  • Kusura Bakma Almancasini Bula Bildim Yanliz TÜRKCESINI Bulursam Yazarim
#31.08.2004 20:17 0 0 0
  • Bulursun dostum!Almanca bilmeyenler bu süper yemekden mahruz kalmasin!
#31.08.2004 20:18 0 0 0
  • Dogrusun
#31.08.2004 20:20 0 0 0
#31.08.2004 20:21 0 0 0
  • bildigimiz sarma Almanlar bayiliyorlar
#31.08.2004 22:15 0 0 0
  • gs kardasim sen yemekten baya anliyon he
#04.09.2004 00:39 0 0 0
  • Orijinalin yazari DJ Hakan
    gs kardasim sen yemekten baya anliyon he





#23.11.2004 16:08 0 0 0
  • YAPRAK SARMAS

    M a l z e m e l e r

    * 300 gr. yağlı kıyma,
    * 500 gr. sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı),
    * 500 gr. pilavlık bulgur,
    * 3 baş kuru soğan,
    * 1 baş sarımsak, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 yemek kaşığı d. salçası, * Karabiber, kırmızıbiber, tuz, * Yeteri kadar su...

    noimage
    HAZIRLANIŞI:

    Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek miktarda su konarak kaynatılır. Kaynayan suya atılan yapraklar, fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır. Haşlanan yapraklar suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Diğer tarafta leğen içerisine pilavlık bulgur, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak, salçalar, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kıyma 2 su bardağı suyla iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım yaprakların arasına konur sıkı bir şekilde sarılarak, tencereye muntazam bir şekilde sıkça dizilir. Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur, biraz da tuz ilave edilir. En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş tabak koyarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yapraklar ve pirinçler pişinceye kadar pişirilir.

    NOT: Bulgur yerine pirinçte kullanılabilir. Sarmanın pişmesine yakın isteğe göre limon suyu veya limon tozu, sumak ekşisi ilave edilebilir.


    A F I Y E T O L S U N.....
#23.11.2004 16:20 0 0 0
  • Cok Severim Sarmayi
#24.11.2004 15:29 0 0 0
  • Orijinalin yazari ***KaRBeYaZ***
    Cok Severim Sarmayi



    Bol Bol Yapin Afiyetle Yiyin Arkadaslar Sarma Gibisi Varmi
#24.11.2004 15:34 0 0 0
  • DJ Hakan



    insan antepli Olurda Yemekten Anlamazmi Usta
#11.12.2004 11:36 0 0 0
  • yaprak sarmaaaa...!!! çok çok çok severim...!
#22.12.2004 17:13 0 0 0
  • danke
    das auf deutsch ist auch nicht schlecht
    schliesslich sind das die gleichen
#23.12.2004 00:41 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER
#23.12.2004 11:27 0 0 0
  • danke sehr
#14.05.2005 15:05 0 0 0
  • Ellerine saglik..
    Tarif icin sagol!..
#20.05.2005 16:03 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 08:36 0 0 0
  • Gefüllte Weinblätter in Olivenöl Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 19.03.2006 10:19