HANIMLAR!!! "Mükemmel görünümün 5 düşmanı"

Son güncelleme: 16.10.2022 13:13
  • Moda anlayışı ne olursa olsun, iyi görünmek için yararlandığımız hileler, ya da iyi göründüğünden emin olduğumuz kombinasyonlar var. Ancak bir de yapılmaması gerekenler var. İşte görüntünüzü bozacak 5 şey...


    Siyahın daha ince göstermesi gibi temel hile ve ipuçlarını hepimiz biliyoruz ama bunun dışında gözden kaçırabileceğiniz bazı ufak ayrıntıların sizi daha kilolu gösterebileceğini, zarif ve hoş olan görüntünüzü bozabileceğini biliyor musunuz? Vücudunuza göre orantısız duran giysiler dikkat çeker, bunu da olumlu anlamda söylemediğimi tahmin edersiniz. Bunun yanı sıra, üzerinize giydiklerinizden, taktıklarınızdan ya da sürdüklerinizden biri bile genel görünüşünüze uymuyorsa, tüm çabanız boşa gider.


    İşte görüntünüzü bozacak 5 düşman:

    1. Kötü sütyen
    Sütyeniniz çok dar, ya da çok bolsa üzerine giydiğiniz bluzlar da asla doğru düzgün durmaz. Ayrıca sert, elyaflı ve göğsü kaldıran modellerle dantelliler, ince kumaşların altına giyildiğinde bariz bir şekilde fark edildiklerinden nahoş bir görüntü arz ederler. Büyük göğüslüyseniz kalın askılı modelleri tercih edin ki, askılar hem göğüslerinizi taşıyabilsin, hem de omuzlarınızı ezmesin. Ayrıca geniş askılı doğru modelde seçilmiş bir sütyen, göğüslerinizin sarkık durmasını da engeller. Sırt kısmı sıkan sütyenlerle dark tişörtleri giymek de hoş olmayan bir görüntü sunar. Sütyen sıktığı için, bluzunuz da ince olduğundan, sütyenin sıktığı yerden pörtleyen etler tişörtten görülür. Sütyeniniz, göğsünüzü desteklemeli ve onu dik tutmalıdır. Doğru bedeni satın almak için göğsünüzü ölçtürün ve siyah, beyaz ve ten rengi gibi temel ve en çok kullanılan renklerde birkaç iyi sütyene yatırım yapın.

    2. Aşırı dar ve yüksek yaka
    Giydiğiniz elbise, tişört, gömlek ya da bluzun yakası boynunuza aşırı yakınsa, vücudunuzun üst kısmı tıkız görünür. Bu nedenle boyun, omuz ve göğüs yapınıza uygun bir yaka şekli bulup, o tarzı tercih edin. Neyin iyi göründüğünden emin değilseniz, işte bizim önerilerimiz: V yaka ve balıkçılar genelde herkese yakışır. Göğsünüz büyükse özellikle kazakta sıfır yakadan kaçının. Omuzlarınız çok darsa, kayık yaka da hoş durmayacaktır. Hiç olmadı, yanınıza bir arkadaşınızı alıp bir mağazaya gidip, değişik modelleri deneyin.

    3. Uyumsuz kemer
    Kemer şık bir aksesuardır ama yanlış kalınlıkta seçilir veya yanlış yerde kullanılırsa, kalçalarınızı daha geniş, belinizi de daha kalın gösterebilir. Eğer kemer taktığınızda, etleriniz fışkırıyorsa, ya daha ince bir kemeri tercih edin, ya da daha büyük boy alın. Beliniz kısaysa asla geniş kemer kullanmayın.

    4. Yanlış ayakkabılar
    Tepeden tırnağa harika görünüyor olabilirsiniz ama o an giydiklerinizle uyumsuz bir ayakkabı giyme hatasına düşerseniz, o zaman tüm görüntünüzü toptan çöpe atmnış olursunuz. Genel bir kural olarak ağır ve kaba tarz ayakkabılardan uzak durun. Ama çok ince, ayağınızda yok gibi duran ayakkabılardan da kaçının, özellikle de etek giyiyorsanız. Bilekten bağlı ayakkabılara da dikkat edin. Bilek ve baldırlarınız kalınsa bunlardan kesinlikle uzak durun.

    5. Çok kısa pantalonlar
    Bacaklarınızı kısa göstermenin en kolay yolu nedir? Çizme, bot ya da topukluları, bunları örtmeyecek kadar kısa pantalonlarla giymek. Eğer topuklu bir ayakkabı giyiyorsanız, pantalonunuzun neredeyse yere değecek kadar uzun olmasına özen gösterin. Eğer paçası paçası ayak bileğinız hizasında veya daha kısa bir pantalon almak istiyorsanız, hafif geniş paçalı modelleri ve bunlarla giymek üzere babet veya lofur tarzı ayakkabıları tercih edin.
#01.09.2004 09:14 1 0 0
#17.10.2004 01:34 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#16.10.2022 13:13 0 0 0