BAYANLAR HANGİ YAŞTA NE GİYMELİSİNİZ BİLİYOR MUSUNUZ?

Son güncelleme: 06.11.2022 12:18
  • "20'li yaşlarda ne giyilir?"

    Hayata bir kere gelip, bir kez genç olduğumuz düşünülecek olursa, 20'li yaşlar giyimde deneyciliğin mutlaka denenmesi gereken yaşlar. Stilinizi bulmakta zorlanıyorsanız, o zaman ünlülerin neler yaptığına bir göz atalım.



    Aslında 20'li yaşlar, hemen hemen her şeyi deneyip giyebileceğiniz yaşlar. Ama her şey derken, bunun da bir sınırı var tabii. Mesela modası geçmiş bir şeyleri giymek istemezsiniz herhalde, ya da size yakışıp yakışmadığına bakmadan, sırf moda diye etrafta rüküş rüküş dolaşmayı. Eğer ne giyeceğinizden emin olamıyorsanız, 20'li yaşlarını süren ünlülere bir göz atalım, bakalım onlar ne giyiyor...


    Beyoncé Knowles
    Beyoncé sadece 22 olabilir ama her şeyi yerli yerinde. Parlak renkler, hem kısa, hem de uzun olan şirin elbiseler ve yaptırdığı, göz alıcı saç modelleriyle dikkat çekiyor.

    Beyoncé'nin moda sırları: Hayata sadece bir kez gelirsin ve sadece bir kez genç olursun. Bu nedenle renkli, canlı, ultra seksi elbiseler söz konusu olduğunda, cesur olmaktan kaçınma!


    Sophie Ellis Bextor
    25 yaşındaki Sophie'yi müzik kanallarında ilk görmeye başladığımızda yaptığı parlak makyaj ve 50'li yılların tarzındaki o muhteşem elbiseleriyle oldukça kendine has bir görüntü çizmişti. Şimdi ise, o dönem yaptığı her şey moda oldu.

    Sophie'nin moda sırları: Size yakıştığını düşündüğünüz retro bir tarz denemekten çekinmeyin. Ancak bu stile uyan ama aynı zamanda da ona modern bir hava kazandıran aksesuar, ayakkabı ve makyajı yeni stilinizle kullanmayı unutmayın. Aksi takdirde şık ve hoş olmak yerine, zaman yolculuğunda kaybolmuşsunuz gibi bir imaj yaratabilirsiniz.


    Liv Tyler
    Güzellik deyince aklımıza gelen ilk isimlerden olan, 26 yaşındaki yıldız Liv Tyler, herkesin giydiğinden farklı şeyler giymek isteyenler ve kıvrımlı bir vücuda sahip olanlar için gerçek bir ikona. Onun, sadece ona has olan, tuhaf giyim tarzına bayılıyoruz desek yalan olmaz.

    Liv'in moda sırları: Kendi kişisel tarzınızı geliştirmek için ikinci el satan dükkanlara mutlaka uğrayın. Üstelik buralarda bulacaklarınızı kimsenin üstünde görmeyeceğiniz de garanti!



    Angelina Jolie
    Her zaman son derece şık olan Angelina'nın hala 20'lerinde olduğuna inanmak güç.

    Angelina'nın moda sırları: Yaş 29 olunca, yetişkinlere gidecek kıyafetleri daha güvenle taşımak mümkün oluyor. Angelina Jolie'yi asla babydoll tarzda bir elbiseyle göremezsiniz ama üzerine oturan uzun elbiseler ve takımlar onun şıklığının göstergesi. Üstelik her zaman sade ve seksi olmayı da başarıyor.
#01.09.2004 09:18 1 0 0
  • "30'lu yaşlarda ne giyilir?"

    30'lu yaşlarla bir durulma hali de geliyor insana. Dolayısıyla 20'lerin "her şeyi giyerim, kimin ne dediği de umurumda olmaz" mantrası yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Peki 30'lu yaşlarda ne giymeli? İşte ünlülerin stilleri...



    20'li yaşlarla 30'lar arasındaki fark birkaç yıl gibi gözükse de, bu, 20'lerinizde rahatlıkla giydiğiniz her şeyi, 30'larınızda da giyebileceğiniz anlamına gelmez maalesef. 30'lu yaşlarda az da olsa bir ağırlık gelir, tarz da buna uygun olmalıdır. İşte Uma Thurman'dan Liz Hurley'e kadar 30'larını süren, şık ve modern görünebilmeyi başaran kadınların moda sırları...


    Cameron Diaz
    31 yaşındaki Cameron Diaz'ın tarzı, komşu kızı rahatlığıyla, Hollywood yıldızı şıklığı ve güzelliği arasında serbestçe dolaşan bir tarz. Cameron'ın en iyi başardığı şeyse, her iki stili de en iyi şekilde taşıyabilmesi.

    Cameron'ın en büyük moda sırrı: Eğer kendini jean giyerek rahat hissedeceksen, bir yaz partisine jean giymekten korkma. Hoş bir yazlık üst, cesur bir makyaj ve sade takılarla kullanıldığında jean de gayet şık ve seksi görünebilir.

    Uma Thurman
    34 yaşındaki Uma Thurman genellikle Cameron'ın biraz daha büyümüş hali gibi giyinmeyi tercih ediyor. Jean üzerine ceket giymek, hem onun, hem de akranı Nicole Kidman'ın tercih ettiği bir tarz.

    Uma'nın en büyük moda sırrı: Tek sıra düğmeli, üzerine oturan bir ceket, sade bir üst ve jean 30'lu yaşlar için mükemmel bir seçim. İşin iyi yanı, ister uzun, ister kısa, ister ince, ister yuvarlak hatlı olun, bu tarzı rahatlıkla giyebilirsiniz. Uma'nın tarzını taklit edip, yakanıza da hoş bir korsaj takabilirsiniz.

    Kylie Minogue
    Kylie Minogue 35 yaşında olabilir ama bu onu, takip ettiği genç moda anlayışı ile her zaman ön planda olmaktan geri bırakmıyor.

    Kylie'nin en büyük moda sırrı: 30'unuzu geçtiniz diye, son trendleri takip edemezsiniz diye bir şey yok. O nedenle Kylie gibi paçalarınızı botlarınızın içine sokup gezmenize hiçbir şey mani olamaz!

    Jennifer Aniston
    35 yaşındaki Jennifer Aniston şarap tadında. Olgunlaştıkça, daha güzel, cazibeli ve iyi giyinen bir kadın oluyor. Ayrıca 30'lu yaşlarda olması gereken moda anlayışını da en iyi şekilde taşıyor: Seksi ama stil sahibi, modayı takip eden ama modaya köle olmayan.

    Jennifer'ın en büyük moda sırrı: Giysilerinize, saçınıza ve makyajınıza 20'li yaşlarınızda olduğundan daha çok önem vermekten çekinmeyin. Bundan kasıt her şey, saçınıza yaptıracağınız gölge, nemlendiriciler ve göz kremleri, şık elbiseler... Sonuçta sizi kadın yapan şeylerden bazıları da bunlar değil mi?

    Sadie Frost
    Jude Law'dan ayrıldıktan sonra hepten açılan 36 yaşındaki Sadie Frost, oyunculuk kariyerine bir de tasarımcılığı ekleyince, moda işinin erbaplarından oluverdi. Kendi giyiminden de anlaşılabileceği gibi, moda dünyasına yeni bir soluk getiren havalı bir stili var Sadie Frost'un.

    Sadie'nin en büyük moda sırrı: Çizme ve botlar, 30'lu yaşlarını süren kadınların en iyi dostudur. Eğer gardronunuzda, düz tabanlı, topuklu, kovboy tarzı, ya da klasik siyah deri olmak üzeren birkaç çift çizmeniz yoksa, o zaman işlevsel, seksi ve pratik bir aksesuardan yoksun olduğunuzu belirtelim.

    Nicole Kidman
    Jennifer Aniston gibi 36 yaşında olan Nicole Kidman da 30'lu yaşlarında daha şık giyinip, daha zarif görünmeye başladı. Onun sırrı, düz saçtan kıvırcığa, pantalon-ceket takımlardan, uzun tuvaletlere kadar farklı görüntüleri denemekten kaçınmamasında.

    Nicole'ün en büyük moda sırrı: Bir gardrobun en önemli demirbaşlarından olan küçük siyah bir elbise, tam da 30'lu yaşlara uygun bir giysi. Önemli bir davete ne giyeceğinizden emin olamıyorsanız, hemen hoş, küçük, siyah bir elbise giyin. Böylece herkesin takdir toplayan bakışlarının üzerinizde olacağına emin olabilirsiniz.

    Liz Hurley
    En iyi giyinen ünlü olmasa da, iş önemli davetlere gelince, 38 yaşındaki Liz Hurley baştan aşağı muhteşem görünmeyi her zaman başarıyor.

    Liz'in en büyük moda sırrı: Liz'in en büyük sırrı, kendisine en çok yakışan şeyi (derin yırtmaçlı uzun elbiseler) bilmek. Siz de içinde harika göründüğünüzü bildiğiniz bir stil bulduysanız, onu giymekten kaçınmayın. Yalnız sürekli kendinizi tekrarladığınız izlenimini vermemek için dikkatli olun. Bu nedenle giysi alışverişine çıkarken, yanınıza bir arkadaşınızı da alıp, size yakışan şeyleri birlikte seçin.

    Sarah Jessica Parker
    Sez and the City'de oynadığı karakter carrie Bradshaw'ın moda anlayışı nerede biter, Sarah Jessica Parker'ınki nerede başlar bilemiyoruz ama kesin olan tek şey var: O da 39 yaşındaki yıldızın pek çoğumuzun moda anlayışını değiştirdiği. Kim, giyinmenin bu kadar değişik ve eğlenceli olabileceğini tahmin edebilirdi ki?

    Sarah Jessica'nın en büyük moda sırrı: Kendiniz olun ve neyin harika göründüğünü düşünüyorsanız, başkalarının ne düşündüğüne aldırmadan onu giyin. Muhtemelen 6 ay içinde sizi taklit etmeye başlayacaklardır!
#01.09.2004 09:21 1 0 0
  • "40'lı yaşlarda ne giyilir?"

    40'lı yaşlar, artık gerçekten olgunluğa geçilen yıllar.Tabii bu, giyim tarzına da yansıyor; ama modayı takip edemezmişsiniz gibi bir sonuç da çıkarmayın bundan.



    40'ınıza geldiğinizde, muhtemelen artık oturmuş bir stiliniz vardır. Ama kim bilir, kendinizi rahat ettiğiniz bu tarz, belki de rutinin parçasıdır ve yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle özel bir efor sarfetmeden, harika görünmeyi başaran 40'lı yaşlarındaki ünlü kadınların stillerine yer verelim istedik.


    Meg Ryan
    Hayatımıza 80'ler için acayip şık, şimdiler için komik giysileri ve saçı içinde 'When Harry Met Sally' (Harry Sally'yle Tanışınca) filmiyle girdiğinden beri, 42 yaşındaki Meg Ryan saçı, tavırları ve giyimiyle dikkat çekti.

    Meg'in en büyük moda sırrı: Kendi stilinizi bulun ama bu stilin farklı versiyonlarını denemekten de çekinmeyin. Örneğin Meg'in en önemli özelliklerinden biri olan, kırpık kırpık kesilmiş saçları, kısa, uzun, düz ve kıvırcık oldu ama her zaman onun tarzı olduğunu görebiliyordunuz.

    Julianne Moore
    Julianne Moore, kadri kıymeti biraz geç anlaşılan yıldızlardan. 43 yaşındaki oyuncu, azımsanan bir cazibeye sahip. Ayrıca zeka, kalite ve stilin bir araya geldiğinde ne denli seksi olabileceğinin de göstergesi.

    Julianne'in en büyük moda sırrı: 40'larınızda olmanız demek, seksi ve dekolte elbiseler giyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Burada hatırlamanız gereken tek bir altın kural var: Göğüs ya da bacak dekoltesi, iki dekolteyi birlikte asla kullanmayın.

    Daryl Hannah
    Bazen öyle görülüyor ki, Daryl Hannah yaşlanmıyor ama gençleşiyor. 43 yaşındaki şu haline bakıyoruz da, sanki yaşlandıkça daha da güzel görünüyor. Ayrıca Hollywood standartlarına göre daha yuvarlak olan görüntüsünü de, eski kürdan haline kesinlikle tercih ediyoruz.

    Daryl'ın en büyük moda sırrı: Daryl'in giydiği mezuniyet balosu modelindeki elbise de kanıtlıyor ki, 40'ınızda olup da son trendleri takip edemezsiniz diye bir şey yok. Dikkat etmeniz gerekense, modanın biraz daha klasik olan ucunda durmak. Tabii bir altın kuralı da göz ardı etmemek gerek: Eğer bir modanın ilk çıktığı zamanları hatırlıyorsanız, aynı moda hortladığında, bu kez uzak durun! Yani 80'lerin geri gelebilir ama siz siz olun, yeniden canlanan 80 modasından uzak durun!

    Michelle Pfeiffer
    46 yaşındaki Michelle Pfeiffer dünyanın en güzel kadınlarından ve her zamana uyan tarzı ve özellikle siyah rengi tercih etmesiyle tanınıyor.

    Michelle'in en büyük moda sırrı: Gardrobunuzda siyah balıkçı yaka kazak ve siyah deri ceket gibi klasikleri mutlaka bulundurun Bu tarz giysilerin zamanı yoktur, modaları geçmez ve 40'larındaki kadınlar için de idealdirler.

    Sharon Stone
    46'sındaki Sharon Stone, 'Catwoman'daki rol arkadaşı Halle Berry'den bir jenerasyon daha yaşlı olabilir ama iş güzellik ve seksapele gelince, ondan hiç de aşağı kalır bir yanı yok.

    Sharon'ın en büyük moda sırrı: Eğer vücudunuzu formda tutmayı becerebiliyorsanız, istediğiniz her şeyi giyebilirsiniz, tabii kendinizi 20'lik genç kız zannetmemek kaydıyla. İşte size spor salonuna gitmek için iyi bir sebep!
#01.09.2004 09:26 1 0 0
#01.09.2004 09:31 0 0 0
#01.09.2004 10:12 0 0 0
  • ja peki ciara kac yasinda ben 19 biliyom!

    ist das richtig?

    ama ginede
#20.11.2004 17:55 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#06.11.2022 12:18 0 0 0