Âdiyât sûresi 30.cüzün 4.hizbi 599 sayfasındasınız

Son güncelleme: 04.01.2015 13:09
  • Âdiyât sûresi - Âdiyât sûresi oku - Âdiyât sûresi dinle - Âdiyât sûresi video - Âdiyât sûresi meali

    [video=youtube;dOr4K3CBK4c]https://www.youtube.com/watch?v=dOr4K3CBK4c[/video]

    Zilzâl Sûre Hakkında
    Deprem demek olan "zilzâl", sûrenin ilk âyetinde geçer. Nisâ sûresinden sonra Medine'de inmiştir, 8 (sekiz) âyettir. Kıyametin kopmasından, insanların yeniden dirilip hesap vermelerinden, herkesin -iyi ya da kötü- ettiğini bulacağından bahseder.

    noimage

    1,2,3. Yeryüzü kendine has bir sarsıntıya uğratıldığı, içindekileri dışarıya çıkarıp attığı ve insan, "Ona ne oluyor?" dediği zaman,

    4. İşte o gün, yer, kendi haberlerini anlatır.

    5. Çünkü Rabbin ona (öyle) vahyetmiştir.

    6. O gün insanlar amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır.

    7. Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir.

    8. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir.

    Âdiyât Sûre Hakkında
    Âdiyât, koşan atlar demektir. Asr sûresinden sonra Mekke'de inmiştir, 11 (onbir) âyettir. Bu sûrede insanoğlunun nankörlüğünden, kıyamet günü ortaya çıkacak acıklı durumdan söz edilir.

    noimage

    1,2,3,4,5,6. Soluk soluğa süratle koşan, (koşarken ayaklarını) vurarak ateş çıkaran, sabah erkenden baskın yapan, orada tozu dumana katan ve düşman topluluğunun ortasına dalan atlara andolsun ki, insan gerçekten Rabbine karşı pek nankördür.

    7. Hiç şüphesiz buna kendisi de şahittir.

    8. Hiç şüphesiz o, mal sevgisi sebebiyle çok katıdır.

    9,10,11. Acaba o bilmiyor mu ki, kabirlerde bulunanlar çıkarıldığı ve kalplerdeki ortaya konulduğu zaman, işte o gün onların Rabbi kendilerinin her hâlinden mutlaka haberdardır.
#04.01.2015 13:09 0 0 0