Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, meyvelerin "meyve salatası" şeklinde tüketilmesinin daha faydalı olduğunu belirtti.
Avrupa'da meyve salatası tüketiminin yaygın olduğunu ancak Türkiye'de meyvelerin tek tek tüketildiğini söyleyen Karadeniz, tek başına kilolarca tüketilen bir meyvenin vücuda çok fayda sağlamayacağını aktardı. Vatandaşlara meyvelerin tek olarak değil salata şeklinde tüketilmesini önerdiklerini belirten Karadeniz, "Meyveyi salata şeklinde tükettiğimizde birçok meyvenin vitamin ve minerallerinden de aynı anda faydalanabiliriz" dedi. Karadeniz, "Sadece C vitamini yönünden zengin bir meyveyi tüketmek yerine A ve B vitamininden zengin meyveleri de tüketmemiz gerekiyor. Böylelikle vücudumuz için faydalı protein, vitamin ve mineralleri aynı anda alabiliriz" diye konuştu.
İnsan vücudunun gün boyunca değişik vitamin ve minerallere ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Karadeniz, "Bunları meyve ağırlıklı olarak aldığımız zaman çok daha sağlıklı bir diyet izlemiş oluruz. Böylelikle hem daha sağlıklı beslenmiş oluruz hem de vücudun direnci düşmez. Birçok hastalıktan da korunuruz" ifadesini kullandı.