Yemek Tarifleri > Salata Cesitleri

    Yogurtlu Patlican Salatasi

    Malzemeler:
    2-3 adet patlican
    1 su bardagi yogurt
    1 dis sarimsak
    1 kahve fincani zeytinyagi
    Tuz

    Yapilisi:
    1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz.
    2- Tahta uzerine incecik kiyiniz.
    3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz.
    4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. 5- Susleyip, servis tabagina aliniz.
    Yeni Yil Salatasi

    Malzemeler:
    10 yaprak yesil marul
    1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar
    2 greyfut
    2 avokado
    6 kasik siviyag
    2 kasik sirke
    1 dis sarimsak
    1 cay kasigi hardal
    tuz, karabiber
    4 portakal
    50gr. toz seker
    4 kasik su

    Yapilisi:
    1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir. 4 kasik su ve toz sekerle iyice pisirilir. Suyu suzdurulup kurumaya birakilir.
    2-Marullar temizlenir. Salata tabagina elle bir kac parcaya ayirarak konulur. Rendelenmis kirmizi pancar ilave edilerek karistirilir. Uzerine soyulup dilimlenmis greyfut, avokado ve portakal dilimleri sekilli olarak konulur.
    3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir. Salatanin uzerine ilave edilerek servis yapilir.
    --------------------------------------------------------------------------------
    Pirinçli Hindi Salatasi

    Malzemeler:
    225gr. kahverenk pirinc
    50gr. beyaz pirinc
    2 kirmizi elma
    115gr. taze uzum
    45ml. limon veya portakal suyu
    150ml. mayonez
    350gr. haslanmis hindi eti
    tuz, karabiber
    5 adet marul yapragi

    Yapilisi:
    1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur.
    2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir.
    3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir.
    Ton Baligi Salatasi

    Malzemeler:
    2 adet ton konserve
    3 adet haslanmis patates (pure yapilacak)
    1/2 demet dereotu
    1/2 demet maydanoz
    1 demet taze sogan
    2 kasik mayonez

    Yapilisi:
    1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir.
    2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir.
    3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir.
    4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir.
    Kabak Salatasi

    Malzemeler:
    1 kg. orta boy kabak
    250 gr. yogurt
    2 dis sarimsak (dövülmüs)
    1 t.k. tuz
    1 demet dereotu
    5-6 siyah zeytin

    Yapilisi:
    1) Kabaklri kaziyip kalin halkalar kalinde dograyin. Tuzlu suda yumusayana kadar haslayin. Hafifçe bastirarak suyunu iyice süzün. Bir kaseye koyup çatalla ezin. Yogurt, sarimsak tuz, ince kiyilmis dereotunu katip iyice karistirin. Zeytinle süsleyin.
    ya usta bunlar soguk meze yahu iyi gider


    :danke:
    Çoban Salatasi

    Malzemeler:
    2 büyük domates
    1 tatli sogan
    3 orta boy tatli biber
    1 orta boy salatalik
    1/2 demet maydanoz
    Zeytinyag, limon, tuz

    Yapilisi:
    1) Sogani dilim dilim kesin. Domatesleri küçük küp biçiminde kesin. Biberlerin saplarini ve çekirdeklerini çikarip küçük dograyin. Maydanozu kabaca kiyin. Hepsini birbirine katin. Tuz, zeytinyagi ve limonla çesnilendirin.
    Meyve Salatasi

    Malzemeler:
    2 adet elma
    2 adet armut
    2 adet muz
    2 adet portakal
    2 adet mandalina
    4 çorba kasigi pudra sekeri
    1 adet limon
    1 finca likör

    Yapilisi:
    1- Meyveleri ayiklayip, yikayip kabuklarini soyduktan sonra, küçük küp seklinde dograyiniz.
    2- Dogradiniz bütün meyveleri karistirip, porselen bir kaseye koyunuz.
    3- Üzerlerine pudra sekerini, limon suyunu koyup, 2-3 saat bekletiniz.
    4- Bu süre sonunda bir fincan herhangi bir likörü serpip, meyveleri birer kisilik kaserlere koyup. servis yapiniz.
    Pancarli Patates Salatasi
    Malzemeler:
    6 orta boy patates
    3 bas taze sogan
    1 demet maydanoz
    6 bas pancar
    8 corba kasigi zeytinyagi
    4 corba kasigi uzum sirkesi
    1 kasik hardal
    yeteri kadar tuz ve karabiber

    Yapilisi:
    1- Patatesler iyice yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. Pancarlarda, uzeri kazinip, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
    2- Haslanmis patatesler kabuklari soyulduktan sonra pancarlarla birlikte sogumaya birakilir. Diger tarafta taze sogan ve maydanoz ayiklanip bol suda yikandiktan sonra ince ince dogranir ve karistirilir.
    3- Patates ve pancar ince ve yuvarlak dilimler haline dogranir. Sonra bir sira patates, bir sira dolma olmak uzere salata kasesine dizilir. Aralarinada sogan, maydanoz karisimi yayilir.
    4- Kucuk bir kasede zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber ve hardal cirpilarak birbirine iyice yedilir. Sonra bu karisim salatanin uzerine gezdirilerek dokulur.
    5- Salatayi sirke ile zeytinyagini cekmesi icin 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapilir.
    Amerikan Salatasi

    Malzemeler:
    Mayonez 2 adet patates
    1 adet limon
    1 cay fincani haslanmis bezelye veya konservesi
    1 adet kucuk kirmizi turp
    2 adet havuc
    2 adet haslanmis yumurta
    3-4 adet salatalik tursusu
    Tuz, karabiber

    Yapilisi:
    1- Sebzelerin hepsini haslayiniz.
    2- Haslanan sebzeleri kucuk kucuk dilimlere dograyiniz.
    3- Tursuyu yumurtayi da ayni buyuklukte dograyiniz.
    4- Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz.
    5- Mayonezin yarisini ilave edip, iyice yediriniz.
    6- Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, uzerini kalan mayonez ile kapatiniz. (Sebzeler gozukmeyecek sekilde olsun)
    7- Uzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havucla susleyiniz.
    Havuç Salatasi

    Malzemeler:
    2 orta boy havuç
    1 küçük kivircik
    2-3 çorba kasigi zeytinyagi
    1 limon
    5-6 zeytin
    1 tatli kasigi tuz

    Yapilisi:
    1) Servis adedine göre marul yapraklarinin düzgünlerinden birer yaprak salata tabaklarina koyunuz. Havucu rendeleyip fincana sikica doldurup yapragin üzerine ters çeviriniz, üzerine zeytin koyunuz.
    2) Marul yapraklarinin geri kalan kismini dograyip havucun etrafina yerlestiriniz. Yemek zamani üzerne sosunu gezdiriniz.
    Börülce Salatasi

    Malzemeler:
    1/2 kg. taze körpe bögrülce
    1 dis sarimsak
    2-3 çorba kasigi zeytinyagi
    1/2 limon
    1 çay kasigi tuz
    6-7 dal maydanoz

    Yapilisi:
    1) Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparik kilçiklari varsa biçakla kesesrek çikartiniz.
    2) Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dögülmüs sarimsak, zeytinyagi limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çapip börülcelerin üzerinegezdiriniz.
    Patates Salatasi

    Malzemeler:
    1 kg patates (haslanmis, soyulmus)
    200 gr. domates
    150 gr. salatalik
    1 tatli kasigi kekik
    4 yemek kasigi sivi yag
    200 gr. yagli yogurt
    2 yemek kasigi mayonez
    4 yemek kasigi sirke
    50 gr. rendelenmis parmezan peyniri
    80 gr. siyah zeytin
    150 gr. beyaz peynir
    Tuz, karabiber

    Yapilisi:
    1) Patatesleri dilim dilim kesin. Domatesleri 8 parçaya bölün, salataliklari soyun, uzunlamasina kesin. Kasikla çekirdeklerini çikarin ve ince dilimlere dograyin.
    2) Zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber, kekik ve parmezan peynirini karistirip mayonezi ilave edin. Yogurdu katin ve tekrar karisitirin.
    3) Patates dilimleri, domates, salatalik, çekirdeklerini çikardiginiz zeytin küb seklinde dogradiniz beyaz peyniri hazirladiginiz sosla karistirin.
    AKDENIZ SALATASI

    5 Adet kivircik yapragi (ince kiyilmis)
    1 Adet orta boy domates (Ince dogranmis)
    1 Adet orta boy salatalik (ince dogranmis)
    1 Çorba kasigi kiyilmis taze nane
    1 Çay kasigi kekik
    1 Çay kasigi z.yagi
    30 Gr light beyaz peynir (küp seklinde dogranmis)
    ½ limon suyu
    Tuz
    Karabiber
    3 Adet siyah zeytin (süslemek için)

    Derin bir salata kabinin içerisinde bütün malzemeleri karistirin.Siyah zeytinler ile süsleyerek servis yapin.
    TON BALIKLI PATATES SALATASI

    80 Gr light ton baligi (suyu süzülmüs)
    1 Adet patates (küp seklinde dogranmis ve haslanmis)
    5 Adet roka yada pazi (ince kiyilmis)
    1 Çay kasigi z.yagi
    1 Çay kasigi hardal
    1 Dis sarmisak (ince kiyilmis)
    1 Tali kasigi limon suyu yada elma sirkesi
    1 Çorba kasigi ince kiyilmis maydonoz
    Tuz
    Karabiber

    Yapilisi:
    Derin bir kabin içerisinde patates, roka, ya , hardal, sarmisak, tuz ve karabiberi iyice karistirin..
    Üzerine parçalara ayrilmis ton baligini ekleyin.
    Kiyilmis maydonoz ve taze çekilmis karabiber ile süsleyerek servis yapin.
    Orijinalin yazar1 ersin27
    ya usta bunlar soguk meze yahu iyi gider


    :danke:


    Mesela neynen iyi gider?? :D Afiyet olsun :oki:
    ellerine saglik usta :danke:
    tskler namo abi
    denedinmi hic????
    Ellerine Saglik
    Ellerine sağlık kardeşim bunların hepsi çok güzel
    Ellerine saglik
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    Emeqin ve eLine saqLık saoL !
    Tarif icin
    Ellerine saglik!
    AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
    çok teşekkür ederim
    Emeğine sağlık,paylaşımın için sağol.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık