Portakallı Revani Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 25.02.2015 16:59
  • hamur tatlıları - şerbetli tatlılar - revani tarifiPortakallı revani tatlısını sizin de beğeneceğinizi düşünüyoruz. Zaten revani çoğu kişinin severek yediği şerbetli tatlılarımızın arasındadır. Bunun birde portakallı hazırlandığında, mis gibi portakal kokusuyla sizleri de mest edeceğini söyleyebiliriz.

    noimage
    Kış döneminde portakalın tam zamanında bu tatlıyı sizlerde sevdikleriniz için hazırlayabilirsiniz. Yapımı çok kolay olan bu tatlıyı dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. Bunu kek hamuru yapar gibi bir hamur yaparak hazırlayacaksınız. Kıvamı ise kekten biraz daha yoğun olacak. Bunu sağlamak için vereceğimiz ölçülere dikkat etmelisiniz. Özellikle unu bardakla ölçerken tepeleme olarak koymayın. Böyle bir fark bile revaninin kıvamını tutturamamanıza sebep olabilir. Birde size şunu hatırlatalım. Tatlının içerisine portakal suyu ilave ediyoruz. Kullandığınız portakalın çok tatlı olması halinde, şerbette ve revaninin içerisinde kullandığınız şeker oranını istediğiniz gibi kendi damak tadınıza uygun olarak ayarlayabilirsiniz. Ancak çok tatlı olmasın derseniz, şekeri biraz azaltabilir ya da tatlı sevenler için biraz arttırabilirsiniz. Dilerseniz birlikte portakalın zamanı henüz geçmeden portakallı revani tatlısını hazırlamaya başlayalım.


    Portakallı revani tatlısı için gerekli olan malzemeler

    3 adet yumurta
    1 çay bardağı şeker
    2 çay bardağı portakal suyu
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı irmik
    2 su bardağı elenmiş un
    1 paket kabartma tozu
    1 adet portakal kabuğu rendesi

    Şerbet malzemeleri

    2 su bardağı su
    2 su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı portakal suyu

    Portakallı revani tatlısının yapımı

    İlk önce tatlıyı hazırlamak için uygun boydaki bir kâsenin içerisinde toz şekeri ve yumurtaları mikserle yüksek hızda çırpmaya başlayın. Bunu yaparken malzemelerin içine aynı kek hamurunu hazırlar gibi ilk önce kabartma tozu ve un dışındaki diğer malzemeleri ilave edip, çırpmaya devam edin. Unutmamanız gereken bir unsurda, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmenizdir. En son olarak kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip, mikseri bırakarak tahta bir kaşık kullanarak hamuru karıştırmaya devam edin. Bu sırada fırınınızı kek pişirirken olduğu gibi, 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Tatlının hamurunu koymak için, büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayın ve içine dökün. Fırın ısındığında, revaniyi pişmesi için fırına koyabilirsiniz.

    Bu sırada sizde revaninin şerbetini hazırlamaya başlayın. İsterseniz tatlının şerbetini daha önceden hazırlayın. Çünkü isterseniz şerbetinizi soğuk, revaniyi sıcak ya da bunun tam tersi yapabilirsiniz. Sizin hangisi kolayınıza gelirse, öyle tercih edebilirsiniz. Bir tencerenin içerisinde şerbet malzemelerini koyarak karıştırın. Tencereyi orta ateşin üzerine koyarak kaynatmaya başlayın. Revani tam olarak piştiyse fırından alıp soğuması için bir kenara alın. Şerbetin kıvamını fazla cıvık olmayacak şekilde pişirin. Revani dışarıda soğuduktan sonra, üzerine sıcak şerbeti üzerine dökün. Portakallı revani tatlısını yaklaşık olarak 2-3 saat dinlenmeye koyun. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyip, üstüne hindistan cevizi ve antep fıstığı tozu gibi süslemeler yapın. Tatlınızı servis tabağına alıp, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

    Afiyet olsun.

    alıntı
#25.02.2015 16:59 0 0 0