Yine Kaza Yine Şehit Haberleri

Son güncelleme: 06.03.2015 12:55
  • f-4 uçakları - f-4 uçak kazası - şehit haberleri


    Malatya’da iki F-4 uçağının düşmesi sonrası 4 şehidine ağlayan Türkiye, Konya’dan gelen acı haberle bir kez daha sarsıldı. Eskişehir’den havalanan F-4 uçağının düşmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

    Nedeni belli değil

    Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan F-4E 2020 tipi eğitim uçağı Konya’da belirlenemeyen nedenle düştü.

    İkisinin de adı Mustafa

    Kazada Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Nedeni belli değil
    Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan F-4E 2020 tipi eğitim uçağı Konya’da belirlenemeyen nedenle düştü. Kazada Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Eskişehir’de hüzün
    Şehit olan 2 pilotun yakınlarının kaldığı Eskişehir’deki askeri lojmanlara ambulanslar gönderildi. Pilotların ailelerinin kaldığı Seyitgazi Caddesi’ndeki Yıldıztepe Hava Lojmanları’na 3’ü Sağlık İl Müdürlüğü’ne ait 112 ambulansı, biri de askeri ambulans olmak üzere 4 ambulans sevk edildi. Askeri yetkililerin, ambulanstaki sağlık görevlileri ile birlikte askeri pilotların şehit olduğu haberini yakınlarına verdikleri bildirildi.

    GENEL KURMAY BAŞKANI ÖZEL TÖRENE
    KATILACAK

    Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “6 Mart 2015 saat 09.30’da Hava Muharip Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Eskişehir’de şehit pilotlarımız için Şehit Uğurlama Töreni icra edilecektir. Sayın Genelkurmay Başkanımız törene iştirak edecektir” diye belirtildi.

    İlki 1974’te geldi
    RF-4E’ler, Türk Hava Kuvvetleri tarafından 1974’ten bu yana kullanılan F-4E uçaklarının keşif modeli. Türk Hava Kuvvetleri’ni 1980’de ABD’den 8 uçak geldi. Bunu, 1992-94 yılları arasında Alman Hava Kuvvetleri’nin hizmetten çıkarttığı 46 uçak izledi. Bu uçaklardan 32’sine yapısal yenileme yapıldı. Kalanlar yedek parça olarak ayrıldı.

    F-4’E 14 ŞEHİT VERDİK
    Kalan uçak sayısı 12
    Gövde ömürlerini doldurmaya başlayan uçaklardan 16’sı ayrıldı ve 2009-2011 arasında IŞIK Modernizasyonundan geçirildi. RF-4E’ler Eskişehir’de 113. ve Malatya/Erhaç’taki 173. Filo’da halen görev yapıyor. Geçtiğimiz yıl, tüm kalan uçaklar Malatya’da toplandı. Dün meydana gelen kazadan sonra halen Hava Kuvvetleri’nin envanterinde kalan uçak sayısı 12.

    VALİ TUNA’DAN TAZİYE MESAJI

    Vali Güngör Azim Tuna, şehit olan askerlerle ilgili baş sağlığı mesajı yayımladı. Vali Tuna mesajında, “Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olduğunu üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, başta şehitlerimizin yakınları olmak üzere Türk Slahlı Kuvvetleri ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

    SOLOTÜRK GÖSTERİSİ İPTAL

    Kaza sebebiyle
    Dün Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yapılması planlanan Solotürk gösterisinin, Konya’da yaşanan uçak kazası sebebiyle iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, Türk Yıldızları da sosyal medya hesapları üzerinden şehitler için başsağlığı mesajı yayınladı.
    Main-board ailesi olarak şehitlerimize Alah tan rahmet yakınlarına sabrı cemil diliyoruz....
#06.03.2015 12:16 0 0 0
  • Allah rahmet eylesin.

    Ailelerine sabır versin inşallah.
#06.03.2015 12:55 0 0 0