Karpuz Suyu Tarifi

Son güncelleme: 01.08.2015 12:24
  • Karpuz Suyu Nasıl Yapılır - Karpuz Suyu - Karpuz Suyu Yapımı - Karpuz Suyu Malzemeleri - Karpuz Suyu Hazırlanışı
    Yaz ayları için hem doyurucu hem de serinletici bir alternatif olan karpuzun %88’i sudan oluşur. 100 gramında sadece 30 kalori bulunan karpuz, aynı zamanda en yağlı meyvedir! Diğer yağ kaynakları ile kıyaslandığında ciddi bir yağ oranına sahip olmasa da karpuz porsiyon başına 0,3 gr. yağ içerir.

    İçerisindeki yüksek su oranı ile sıkılmaya neredeyse ihtiyaç duymayan karpuzu, bütün olarak ve sağlık için çok faydalı liflerinden ayırmadan içebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken kapuzun kabuklarını ve çekirdeklerini ayırıp bir blendırda parçalamak. Kısa süre içerisinde pürüzsüz bir kıvam alan karpuz suyunu dilerseniz katı meyve sıkacağında da sıkabilirsiniz. Posası çok az olduğu için katı meyve sıkacağı ve sonrasında temizliği ile yorulmanıza gerek yoktur.

    Limonlu Karpuz Kokteyli

    2 su bardağı doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış karpuz
    2-3 adet çilek
    ¼ lime ya da limon suyu
    1 yemek kaşığı şeker şurubu
    Süslemek için limon dilimleri ve nane yaprağı

    Hazırlanışı:

    Soğutulmuş karpuzları blendıra yerleştirin.

    Üzerine şeker şurubunu, çilekleri ve limon suyunu ekleyin.

    30 saniye boyunca blendıra çalıştırıp kapatın.

    Servis bardaklarına alıp üzerini limon dilimi ve nane yaprağı ile süsleyin.

    Alıntı
#01.08.2015 12:24 0 0 0