Çerçevelerle Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Son güncelleme: 01.08.2015 12:31
  • Çerçevelerle Duvar Dekorasyonu - Çerçevelerle Duvar Dekorasyonu Yapımı - Çerçevelerle Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı - Çerçevelerle Duvar Dekorasyonu Önerileri
    İnsanlar zaman zaman evindeki eşyalardan, duvar renginden, mobilyalarının eskiliğinden şikayet edip durur. Aslında bu durumu düzeltmek çok basit, sadece içinizdeki sanatçı ruhunu canlandırmanız yeterli. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? İşte maddelerle evde çerçeveler ile dekorasyon taktikleri.

    1. Eski çerçeveleri atmayın, boyayın!

    Çerçevelerinizde ufak bir çizik oldu diye atmayın. Boyama işini yaparken öncelikle çerçevenin cam kısmını çıkartın. Çerçevenin türüne göre ahşap boyası ya da cam boyası alın ve güzelce boyayıp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra duvara monte edin. Boyama işlemi kadar duvara nasıl monte edeceğiniz de önemli. İşte burada içinizdeki iç mimar ruhu ortaya çıkıyor. Klasik bir dizayn istiyorsanız çerçeveleri yan yana eşit aralıklarla duvara monte edebilirsiniz. Eğer daha farklı bir şey istiyorsanız duvardaki başka nesneler ile kombinleyebilirsiniz. Büyük bir duvar saatiniz varsa ve bunun orda çok boş durduğunu düşünüyorsanız çevresine yuvarlak oluşturacak şekilde çerçevelerinizi monte edebilirsiniz. Hoş bir görüntü ortaya çıkacaktır.

    2. Çerçeve yalnızca fotoğraf koymak için değildir.

    Çerçevelerinizde genelde sevdiğiniz fotoğrafları koyarsınız, fakat sıkıcı duvarlarınıza güzel bir dekorasyon ürünü olabilir. Çerçevelerinizin içine fotoğraf koymak yerine çiçek kutuları koyarsanız ya da canlı çiçeği koyup orada kurutursanız çerçeveleriniz duvarda rengarenk bir görüntü oluşturur. Böylece eski, sıkıcı duvarlarınızdan kurtulmuş olursunuz.

    3. Çerçevelerinize eklentiler yapın.

    Sıkıldığınız çerçevelerinizi boyamanıza rağmen hoşunuza gitmediyse onlara eklentiler yapabilirsiniz. Örneğin deniz kabuklarından eklentiler yapabilirsiniz. Deniz kabuklarını alıp güzelce yıkayıp kurutun. Ardından kuruyan deniz kabuklarını boşluk kalmayacak şekilde silikon tabancası ile yapıştırın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra duvara güzelce monte edebilirsiniz. Sadece deniz kabuğu değil sim de ekleyebilirsiniz. Camı ayrılan çerçevenizin üzerine uhu döküp uhu kurumadan simleri dökün ve kurumasını bekleyin.

    Kuruduktan sonra kurutma makinesi ile üzerinden geçin, bu fazla gelen simlerin dökülmesine yardımcı olacaktır. Ardından yenilenmiş simli çerçevelerinizi duvara monte ederek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Monte ederken yine duvarda değişik şekiller oluşturabilirsiniz. Bu sayede yenilenen çerçeveleriniz daha şık ve modern bir görünüme sahip olacaktır.

    Alıntı
#01.08.2015 12:31 0 0 0