Düz Karın Diyeti Nasıl Yapılır?

Son güncelleme: 01.08.2015 13:10
  • Düz Karın Diyeti - Düz Karın Diyeti Nasıl Yapılmalı - Düz Karın Nasıl Olur - Düz Karın İçin Öneriler
    Karın bölgesinde oluşan fazlalıklar birçok kadının ortak derdidir. Yemek yerken aşırıya kaçılması ve sürekli oturarak çalışmak karın bölgesinde oluşan yağlanmanın en önemli nedenlerindendir. Ancak karın bölgesinde oluşan yağlanmaların kalıcı olduğunu düşünmek yanlıştır. Doğru bir diyet programıyla bu yağlardan kurtulmak mümkündür.

    Peki, düz karın diyeti nasıl yapılır?

    Bu diyetin en temel prensiplerinden birisi tuzdan uzak durulmasıdır. Yemeklerde tuzun kullanılmaması gerekir. Ayrıca içinde tuz oranı yüksek hazır gıdalar tüketilmemelidir.

    Çok karbonhidrat tüketmek vücutta özellikle de karındaki yağlanmaları arttırır. Profesyonel anlamla koşuculuk yapmıyorsanız mümkün olduğunca az karbonhidrat tüketmelisiniz.

    Düz karın diyetini yaparken kaçınmanız gereken en önemli besinlerden birisi de çiğ sebzelerdir. Hangi sebzeyi tüketirseniz tüketin mutlaka haşlamanız gerekir.

    Bazı besinler karın bölgesindeki gaz oranını arttırarak şişkinliğe neden olur. Bu yüzden düz karın diyeti boyunca bu besinlerin haftada 2 kereden fazla tüketilmemesi gerekir. Gaz yapan besinlerin başında bakliyatlar, soğan, pırasa, lahana, brokoli, karnabahar gelir.

    Sakız çiğnemek o anda kişide rahatlama hissi uyandırabilir. Özellikle yemeklerden sonra sakız çiğneyen kişiler midesinin rahatladığını söylerler. Ancak sakız çiğnemek karnı daha da şişirdiğinden düz karın diyetinde sakızın çiğnenmemesi gerekir.

    Tuz gibi vücut için düşman olan şeker de bu diyette tüketilmemelidir. Ayrıca mümkün olduğunca kızartmalardan uzak durulmalıdır. Eğer yapılabiliyorsa kızartma yerine haşlama yapılması daha doğrudur.

    Düz karın diyetinin olmazsa olmazlarından birisi sağlıklı yağlı tohumlardır. Ceviz, fındık gibi yağlı tohumların her gün tüketilmesi gerekir.

    Düz bir karına sahip olmak istiyorsanız kaymak tüketmemelisiniz. Kaymak yerine zeytinyağı tüketmek sizin için daha yararlı olur.

    Düz bir karına sahip olmak için kahvaltıda zeytin tüketilmesi önemlidir. Özellikle günde 10 tane yeşil zeytin tüketmek karın bölgesinde yağları azaltıcı etkiye sahiptir.

    Ayrıca bu diyetin temel yapıtaşlarından biri olan özel bir su karışımı vardır. 2 litre suyun içine biraz yeşil çay, 1 kabuğuyla doğranmış elma, 1 kabuğuyla rendelenmiş limon, 1 kabuğuyla doğranmış salatalık, birkaç sap taze nane ve isteğe bağlı olan birkaç çubuk tarçın atılır. Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Daha sonra elde edilen karışımın bir gece boyunca buzdolabında bekletilir. Sabah kalktıktan sonra ara ara karışım içilerek bitirilir.

    Alıntı
#01.08.2015 13:10 0 0 0