Bira Kilo Aldırır Mı?

Son güncelleme: 01.08.2015 13:48
  • Bira Neden Kilo Aldırır - Bira Nasıl Kilo Aldırır - Bira ile Kilo Nasıl Aldırır
    Bira ve diğer alkollü içeceklerin dikkatli tüketilmesi gerekir. Halk arasında ‘bira göbeği’ olarak tabir edilen inanışa göre bira kilo aldırır. Ancak sanılanın aksine bira kocaman bir göbeğin tek başına suçlusu değildir.

    Genel olarak bira aslında besleyicidir. Özellikle orta çağda Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde halka bira dağıtmak ve halkı birasız bırakmamak anlayışı yaygındı. Günümüzde birçok ülkede yine bira tüketimi oldukça yaygındır.

    Bira, bol miktarda karbonhidrat içermesine rağmen kararında tüketildiğinde zannedilenin aksine kilo aldırmaz. Biranın yanında tükettiklerimizdir esas kilo aldıranlar. Özellikle patates kızartması, cips, kuru yemişler, çeşitli kızartmalar vb. bira ile birlikte aşırı tüketildiğinde kilo yapmaları kaçınılmazdır. Bu türden yiyecekleri tek başlarına fazla tükettiğimizde de aynı sorunla karşılaşırız. Kilo almamak için biranın yanında bu türden gıdalardan az miktarda tüketmeli ya da daha hafif yiyecekleri tüketmeliyiz. Örneğin, elma, şeftali gibi meyveleri biranın yanında tüketmek daha faydalıdır ve kilo kontrolünde de yardımcı olacaktır. Dahası birayı da kararında içmek gerekir. Bir kutu 500ml.'lik normal bir bira markasına ve çeşidine göre yaklaşık 150-200 kalori arasındadır. Dolayısıyla bir oturuşta 5 kutu bira tüketiyorsanız oldukça fazla kalori alıyorsunuz ve buna karşılık açlık hissiniz de artıyor. Oysa ki en fazla 2 bira tüketirseniz gereğinden fazla midenizi zorlamamış ve aşırı oranda kalori almamış olursunuz. Dahası her gün bira tüketmemekte de fayda var. Her gün tüketirseniz yine aynı sorunla karşı karşıya kalırsınız.

    Light bira da kalori alımını azaltmaya bir alternatif olabilir. Bir kutu 500ml. light bira yaklaşık 80-100 kaloridir. İki kutu light bira içtiğinizde vücudunuza giren kalori miktarı normal bir kutu biraya eşdeğerdir. Dolayısıyla light bira içmek güzel bir alternatiftir.

    Biranın kilo aldırmaması için yavaş yavaş içmek de faydalı olacaktır. Bir dikişte biranızın yarısını içiyorsanız sohbet uzadıkça daha çok bira içersiniz. Bunu önlemek için de az az, yudum yudum içmek gerekmektedir.

    Kısacası günah keçisi olan aslında bira değil birayı tüketim miktarımız ve biranın yanında tükettiklerimizdir. Doğru ölçülerde ve sağlıklı atıştırmalıklarla tüketilen bira kilo yapmayacaktır.

    Alıntı
#01.08.2015 13:48 0 0 0