Yoğurtlu Sultan Kebabı

Son güncelleme: 10.08.2016 12:14
  • Sultan Kebabı icin Malzemeler

    3 adet taze yufka
    İç malzemesi için

    1 adet büyükk tavuk göğsü ( eğer çok küçükse 2 adet kullanabilirsiniz )
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yeşil biber (yoksa 1 adet soğan kullanın )
    1 adet kırmızı biber (yoksa 1 adet soğan kullanın )
    2 adet kuru soğan
    pulbiber
    karabiber
    kekik
    ve tuz
    Üzerinin yoğurt sosu icin

    büyük bir kase yogurt
    3 diş sarımsak
    ve tuz
    Yağlı sosu icin

    2 corba kasigi tereyagi
    1 cay kasigi toz kirmizi biber
    yarim cay kasigi pulbiber
    Islatmak icin

    2 su bardağı tavuk suyu
    Sultan Kebabı Nasıl Yapılır

    Büyük bir tavaya sıvıyağı alın üzerine küp küp doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip biraz soteleyin,sopanlar sararmaya başlayınca,tavuk göğsünü ekleyin,tavuk suyunu çekip kızarmaya başlayınca üzerine baharatlari,tuzu ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
    3 adet yufkayı üçgen olacak şekilde kesin,tavuklu iç malzemesini bir corba kaşığı kadar yufkanın geniş olan kısmına koyup düzeltin ve sigara boregi gibi sarın uçkısımllarını hafif ıslatarak sarın.
    Bütün yufkaların hepsine ayni islemi uygulayin,sultan kebablarini yaglanmis firin tepsisine veya yagli kagit kullanmis firin tepsisine dizin ve 200 derece firinda ustu kizarana kadar pisirin
    Pişen sultan kebablarının ilk sıcaklığı çıkınca yumuşatmak icin once ılık tavuk suyuna bulayın ve küçük dilimlere keserek servis tabağına alın.
    Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberle kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın
    Afiyet Olsun

    alıntıdır
#10.08.2016 12:14 0 0 0