Mamül malzemeleri
500 gr un
500 gr irmik
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı soğuk su
350 gr tereyağı
1 kg hurma
Tuz
Karbonat
Seslemek için
Pudra şeker
Tarçın
Leb-i Derya Richmond Şefi Özhan Şivetoğlu, Mövenpick Armutlu Sorbe’yi sizler için sunuyor.
Mamül hazırlanışı
Mamül:
En keyifli anların eşlikçisi, demli bir bardak çayın yanındaki ikramlık lezzet. İrmiği bir kabın içine alın üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Unu ilave edin ve iyice karıştırın. Tereyağı, tuz, karbonat ve suyu da ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Hurmaların çekirdeğini ayıklayın. İsteğe göre bütün olarak ya da ufak doğrayın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve içlerine hurmaları yerleştirip kapatın. Bu hamurları mamül kalıbına bastırıp ters yüz edin ve yağlı kağıt sarılı fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.