Manisaspor 1 - 0 Elazığspor

Son güncelleme: 21.08.2016 10:28
  • Manisaspor galibiyetle başladı

    TFF 1. Lig’in ilk haftasında Manisaspor, Elazığspor’u 1-0 mağlup etti.


    noimage



    TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasında Manisaspor, sahasında Elazığspor'u 1-0 mağlup etti.
    Maç öncesinde, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 2015-2016 sezonu şampiyonu olan Manisaspor için kupa seremonisi düzenlendi. Törende, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından kupa ve madalyalar Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen, yöneticiler ve futbolculara verildi.
    Stat: Manisa 19 Mayıs
    Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Cemal Bingül, Bahtiyar Birinci
    Manisaspor: Yağızcan Akyürek, Berk Neziroğluları, Erman Bulucu, Nuri Terliksiz, Ümit Yasin Arslan, Metin Yüksel, Hakan Turan (Dk. 83 Alper Mete), Savaş Yılmaz, Ömer Buğdaycı (Dk. 65 Gökdeniz Varol), Mertan Caner Öztürk, Bahattin Köse (Dk. 90 Muhammet Sercan Türkeri)
    Elazığspor: Çağlar Şahin Akbaba, Onur Güney, Mehmet Yiğit, Traore, Berk Yıldız (Dk. 69 Hakan Esa), Hakan Bilgiç (Dk. 80 Kenan Şahin), Murat Kayalı, Çağrı Ortakaya, Wellington, Chehoudi (Dk. 62 Ömer Yıldız), Ümit Tütünci
    Gol: Dk. 11 Bahattin Köse (Manisaspor)
    Sarı kartlar: Dk. 35 Hakan Turan, Dk. 80 Erman Bulucu (Manisaspor)

    Manisaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak'ın istifasının ardından takımın başında sahaya çıkan Manisaspor 21 Yaş Altı Teknik Direktörü Bilik, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen sezonu lider bitiren ve play-off'larda şanssız şekilde elenen bir takımla karşılaştıklarını bildirdi.
    Maç boyunca üstünlüğü ellerinde tuttuklarını vurgulayan Bilik, "İkinci yarıda hızlı çıkışlarla gol bulmayı istemiştik. Final paslarını yapamadık. Daha farklı kazanabilirdik. Elazığspor'un ikinci yarı üstün görünmesi kimseyi yanıltmasın. Bu bir oyun planıydı, pozisyon vermedik, bir pozisyonları vardı. 'Adam' diye bir sıfat vardır, bu takımın oyuncuları adam gibi futbolculardır. Geçen sezon iyi işler yaptılar, bu sezon da iyi işler yapacaklardır." diye konuştu.
    Elazığspor Antrenörü Namet Ateş ise Manisa ekibini aldığı galibiyetten ötürü tebrik etti.
    Elazığ'da yaşanan terör saldırısının oyuncuları olumsuz etkilediğini belirten Ateş, "Sahaya çıktığınızda her şeyi unutursunuz. Manisaspor oyuncularının lisansları yetişmedi. Oyunsal anlamda ilk yarıda sıkıntı yaşamış olabiliriz ama bizim kötü oynadığımız anlarda bile pozisyonlarımız vardı, gole çeviremedik. Bunlar mazeret olmamalı. İkinci yarıda oyunu rakip sahaya yıktık. Oyuncularımız başarılı oldu. Rakibimiz gol attı, maçı kazandı." dedi.
    Ligin zor olacağını ve takımların şimdiden ikiye ayrıldığını ifade eden Ateş, "Bir tarafta tıkır tıkır işleyen takımlar, diğer tarafta transfer yasaklarını kaldırmaya çalışanlar ve lisansları çıkarmak için uğraşan, geçmişten gelen borçları temizleyerek takım kurmaya çalışanlar... Oyun anlamında çok farklı sıkıntı yaşamadığımızı düşünüyorum. Farklı şekillerde gol bulmamız lazım. Alternatif planlar geliştirmek durumundayız." şeklinde konuştu.
#21.08.2016 10:28 0 0 0