Kabızlık İçin Bitkisel Tedavi

Son güncelleme: 30.09.2022 19:20
  • Kabızlık ishal gibi bir bağırsak problemidir. Karın kaslarının zayıflığı, yetersiz sıvı alımı, bağırsak tembelliği, yanlış beslenme, gerginlik, stres ve bunun yanında psikolojik sorunlar kabızlığa neden olabilmektedir. Kabızlığın tedavi edilmediği durumlarda hemoroid, karında şişlik ve ardından kilo alma gibi durumlarla da karşılaşılabilmektedir.



    Çeşitli bağırsak hastalılarına da yol açabilen kabızlık ilaç tedavisinin yanı sıra destekleyici olarak bitkisel tedavi de uygulandığı görülmektedir. Günümüzde hazırlanacak bitkisel ürünlerle kabızlık sorununu tedavi eden çok hasta bulunmaktadır.

    Kabızlık İçin Öneriler

    Pırasa, ıspanak, lahana, brokoli, pazı ve kabak gibi yeşil sebzeler bol tüketilmelidir.Su tüketimine dikkat edilmelidir. Günden en az 1.5lt su tüketilmelidir.Trabzon hurması, portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveler bolca tüketilmelidir.Lifli gıdalar tüketilmesine dikkat edilmelidir.Yiyecekler mümkün olduğu kadar çok çiğnenmelidir.Yüksek oranda kepekli gıdalar tüketilmesi önerilmektedir.Muz ve çikolatadan mümkün olduğu kadar uzak durulmalıdır.
    Kabızlık Çayı

    4-5 parça barut ağacı kabuğu, 1 tatlı kaşığı rezene, 3-4 yaprak sinameki üzerine iki su bardağı kadar sıcak su konularak kapatılır ve 4-5 dakika demlenmesinin ardından içilir.

    alıntıdır
#06.09.2016 12:09 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#30.09.2022 19:20 0 0 0