Sinir Krizi

Son güncelleme: 21.09.2022 14:29
  • Sinir Krizi, İnsanın herhangi sinir bozucu bir durum karşısında çok fazla sinirlenmesi ve hareketlerini kontrol edememesine sinir krizi denir. Sinir krizi geçiren kişi kriz geçtikten sonra kriz anındaki hallerini hatırlamaz. Sinir krizinin en başlı sebebi strestir. Stresten kaynaklanan bir durum olduğu için stresli bir insanda çok fazla sinir krizi görülür. Sinir krizi geçiren kişi kriz anında kendisine veya çevresindekilere zarar verir. O yüzden sinir krizi geçiren kişi hemen hastaneye götürülmeli ve kontrol altına alınmalıdır. Çoğu insan aşırı stresten sinir krizi geçirir ve kendisine zarar verir. Hatta çoğu zaman ölüm ile de sonuçlanabilir. Aslında sinir krizi geçirirken kriz geçiren sinirler değil adrenalin bezleridir. Adrenalin bezleri vücutta böbreklerin yukarısında bulunur.
    Sinir krizi geçiren bir kişi ilk olarak yüksek sesler bağırmaya, ani tepki göstermeye başlar. Daha sonra ikinci aşamada sinir krizi geçirir.

    Sinir krizinin sebepleri;
    Stres,
    Yorgunluk,
    Uykusuzluk,
    Maddi sorunlar,
    Manevi sorunlar,
    Uyku düzensizliği gibi sebeplerdir.
    Sinir krizi psikolojik sorunlardan dolayı da olabilir.

    Yani depresyona giren bir kişide sinir krizi görülme oranı oldukça fazladır. Sinir krizi çok yoğun stresten meydana gelir. Çünkü beyin çok fazla stresi ve ağrıyı kaldıramaz. Onun uyarısı olarak da sinir krizi geçirerek vücuda tepki olarak verir.
    Önemli bir hastalık geçiren kişilerde de sinir krizi görülür. Yani beyin ameliyatı geçiren, psikolog tedavisi gören kişilerde de sinir krizi görülür.
    Yakınlarında veya sevdiği bir insanı kaybeden kişilerde de sinir krizi görülür. Acıdan ve üzüntüden kaynaklanan sinir krizi de geçirilir.

    Sinir krizinin tedavisi;

    İlk olarak hangi sebepten kaynaklı sinir krizi geçirdiği tedavi edilir. Eğer kalp, astım, şeker hastalığı gibi hastalıklardan kaynaklı sinir krizi geçirdi ise, hastalık tedavi edilir. Ve böylelikle de sinir krizi geçer. Üzüntü ve acıdan kaynaklı sinir krizi ise, sakinleştirici ve ellerine masaj yapılır sakin olunmasına çalışılır. Stresten kaynaklı sinir krizinde de ellere masaj yapımı ve sakinleştirici iğne yapılmalıdır. Beslenmeden, yorgunluktan ve uykusuzluktan gibi sebeplerde ise sakinleştirilmeye çalışılmalıdır ve krizden sonra düzenli olarak spor yapılmalıdır.

    alıntı...
#19.04.2017 08:13 2 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#21.09.2022 14:29 0 0 0