Instagram'da Reklam Verememe Sorunu

Son güncelleme: 09.06.2021 19:09
  • İşletmelerin Instagram'da Reklam Verememe Sorunu İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler

    1- İşletme hesabı ve kişisel hesap geçişi

    Öncelikle şu konuda içiniz rahat olsun. Her zaman hata yapan siz değilsiniz :) Facebook şu an için kendi platformundan Instagram'a entegrasyon yapabildiği halde, Instagram üzerinden Facebook sayfasına entegrasyon malesef yapamıyor. Eğer daha önce Facebook sayfanızı bir Instagram hesabına bağladıysanız artık o Instagram hesabına başka bir Facebook sayfası bağlamanız mümkün değil. Bu Facebook tarafından geri dönüşü olmayan tek taraflı bir entegrasyon durumu.

    İlk olarak denemeniz gereken Instagram profilinizde ayarlar kısmından, Kişisel hesaba dön kısmına tıklayıp, hesabınızı kişisele çevirmek. Daha sonra tekrar ayarlar kısmından İşletme hesabına geç linkine tıklayarak entegrasyon ve ayarlarınızı tekrar yapılandırabilirsiniz.

    2- Facebook mobil uygulama ve Instagram

    Telefonunuzdan yapacağınız entegrasyonlarda en önemli noktalardan bir tanesi, Facebook mobil uygulamasının yüklü olması. Bu uygulamadan giriş yaptığınız Facebook hesabı ve Instagram hesabı birbiriyle ilişkili olmalı. Çünkü Instagram sayfa / reklam entegrasyonu için Facebook uygulaması ile doğrulama yapmaya çalışıyor. Eğer ilgili hesaplar birbirini tutmaz ise Instagram size hata verir.

    Bu konuda emin olmadan entegrasyon işlemlerine başlamamanızı öneririz.

    Tek Sayfa E-Ticaret sitesi için
    geçin.

    3- Yeni bir Facebook marka sayfası

    Eğer bu yöntemler ile başaramadıysanız yeni bir Facebook fan sayfası oluşturup ona entegrasyon sağlamanız gerekiyor. Bunun için, 1. yöntemde belirtildiği şekilde önce kişisel hesaba geçin, daha sonra işletme hesabına geçin. Bu işlemlerden sonra Instagram sizi sayfa entegrasyon kısmıan yönlendirecektir. Burada yeni bir Facebook sayfası oluştur kısmını seçerek bir isim verip Facebook marka sayfası oluşturabilirsiniz.

    Bu yöntem ile Instagram'ınız tekrar bir Facebook sayfasına bağlanacak ve reklam verme yöntemleri tekrar aktif hale gelecektir. Ancak eski Facebook sayfanız artık bu sayfaya bağlı olmayacak. Ya bu şekilde durumu kabullenip devam edebilirsiniz, ya da Facebook'un önerdiği sayfa birleştirme yöntemlerinden doğru olanı seçip, eski takipçilerinizi yeni sayfanıza aktarabilirsiniz.
#09.06.2021 19:09 21 0 0