Kurabiye Tarifleri - Kurabiyenin en lezzetlisi, en ağızda tane tane dağılanı ve her seferinde aldığınız aynı sonuç ile sizi hiç yarı yolda bırakmayanı bu tariflerle artık mümkün!
Bademli Kurabiye
Bademli Kurabiye Malzemeler:
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı Geleneksel Un
220 g tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 + 1/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 limonun kabuğunun rendesi
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bademli Kurabiye Üzeri için;
1 adet çırpılmış yumurta
1/2 su bardağı file badem
2 yemek kaşığı toz şeker
Bademli Kurabiye Hazırlanışı:
Büyük boy bir çırpma kabında tereyağını şeker, süt, tuz ve limon rendesi ile birlikte 2 dakika kadar hızlı devirde kabarıp birbirleriyle güzelce bütünleşene kadar çırpın.
Un ve kabartma tozunu da ekleyin ve hamur haline gelince bir streç filme hamuru döküp güzelce sarıp buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.
Fırınınızı 160°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kenarda bekletin.
Önce tezgahınızı, merdanenizi ve ellerinizi güzelce unlayın ve hamuru tezgaha koyup açmaya başlayın. Arada bir unlamayı ihmal etmeyin.
Yaklaşık 3mm kalınlığında bir hamur elde edince önce yuvarlak bir aparatla, sonra ondan çok daha küçük boy bir kurabiye aparatıyla hamurdan kesin.
Tüm kestiklerinizi tepsilerinize yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sürün, file badem ve toz şeker serpiştirin ve fırına verin.
Fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirdikten sonra çıkartabilirsiniz (Gözlemlemeniz tavsiyedir, çabuk yanabilir).
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Cevizli kurabiye
Cevizli kurabiye Malzemeler:
200 g tereyağ
1 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 su bardağı pudra şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 çay bardağı ceviz yağı veya sıvı yağ
Aldığı kadar Geleneksel Un
1/2 su bardağı hafif çekilmiş ceviz
Cevizli kurabiye Hazırlanışı:
1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtanın sarısını, pudra şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve ceviz yağını birlikte yoğurun.
2. Yoğururken bir yandan unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın.
4. Hamur toplarının bir yüzünü önce yumurta beyazına sonra çekilmiş cevize batırın.
5. Hamur toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize aralıklı olarak yerleştirin.
6. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. İlk çıktığına yumuşak olacaklar, tekrar fırınlamayın. Bekledikçe kıtır bir kıvam alacaklar.
ağızda dağılan kurabiye
en beğenilen kurabiye tarifi
Acele kurabiye tarifi
kurabiye tarifi
Kolay Kurabiye Tarifi
kurabiye tarifi - tatlı
Güzel değişik Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye