Karnıyarık Tarifi

Son güncelleme: 31.07.2022 14:49
  • Karnıyarık yemeği Türk mutfağının en sevilen ve bilinen yemekleri arasındadır. Malum patlıcan olmayan bir Türk mutfağı düşünülemez değil mi. İşte size muhteşem bir karnıyarık tarifi veriyoruz. Karnıyarık nasıl yapılır derseniz Karnıyarık Tarifi Kızartmadan da yapılmaktadır ve karnıyarık tarifi tencerede de yapılmaktadır. Ama tencerede karnıyarık tarifi ya da kızartmadan Kıymali Karnıyarık Tarifi çok fazla tercik edilmiyor.



    Karnıyarık Malzemeleri



    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    300 gr kıyma
    4 adet patlıcan
    4 adet yeşilbiber
    2 adet domates
    Pul biber
    Tuz
    2 diş sarımsak
    1 soğan
    Sıvıyağ
    Karabiber

    Karnıyarık Tarifi

    Karnıyarık Yemeğinin Yapılışı



    Karnıyarık tarifimize patlıcanların dışını şerit şerit soyarak başlıyoruz.
    Daha sonra bir tavada yağda patlıcanlarınızı kızartın ve yağını süzün.
    Sonrasında karnıyarık içini hazırlamaya geçelim.
    Sıvıyağ ve kıymayı geniş bir tavaya aktararak kavuralım. Üzerine doğranmış soğanı ilave edilim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Doğradığımız domates ve yeşilbiberleri de ekleyelim.
    Baharatları ve sarımsağını da ekleyerek harcı pişirmeye bırakalım.
    Yağda kızarttığımız patlıcanları tam göbek kısmından keselim.
    Kıymalı harcımızı patlıcanların içine koyalalım ve yağladığınız tepsiye dizelim.
    Patlıcanların üzerini domates, yeşilbiber ya da dilediğiniz şekilde süsleyelim.
    Salçayı ve iki bardak sıcak suyu çırpalım ve patlıcanların üzerine dökelim.
    Patlıcanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20-30 dakika pişiriyoruz.

    Elinize sağlık efendim afiyet şeker olsun :)

    Karnıyarık


    Karnıyarık Türk mutfağının belli başlı patlıcan yemeklerinden biridir. Hazırlanırken ana malzeme olan patlıcanın dışında soğan, biber, domates ve kıyma da kullanılır. Benzeri bir patlıcan yemeği imambayıldıdır. İmambayıldının karnıyarıktan farkı içinde et olmaması ve soğuk olarak servis edilmesidir.

    Patlıcanlar soyulduktan sonra ortalarından yarılır, ve bu halde kızartılmaya bırakılır. Bu arada kıyma, domates, soğan ve tuzdan oluşan bir harç hazırlanır. Bu harç patlıcanların ortasındaki yarıklara doldurulur. Bu şekilde hazırlanan patlıcanlar bir tepsiye yerleştirilir. Üstlerine domates ve isteğe göre biber de yerleştirilerek yemek pişmeye bırakılır.
#29.12.2021 09:19 9 0 0
  • cok sevdiyim yemeklerden biri
#31.07.2022 12:22 1 0 0
#31.07.2022 12:47 0 0 0
  • kismetse birdahakine yaparim size usta
#31.07.2022 13:19 1 0 0
  • @GS2004 Ezmeni de özledim abi. O konuda üzerine tanımam 1 numarasın
#31.07.2022 14:00 1 0 0
  • Karnıyarık Tarifi


    yaparim usta övünmek gibin olmasin
#31.07.2022 14:49 1 0 0