Oktay Ustadan Kolay Profiterol Tarifi. İşte sizlere Türkiyenin güzide şeflerinden Oktay ustamızdan muhteşem bir Profiterol tarifi. Adım adım anlatıyoruz hepinize şimdiden afiyet şeker olsun.
Oktay Usta Profiterol Tarifi Malzemeler
Oktay Usta Profiterol Tarifi Profiterol için:
Bir su bardağı su
Bir su bardağı un
120 gram margarin
Üç adet yumurta
Oktay Usta Profiterol Tarifi Kreması için:
2,5 su bardağı süt
Üç yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
Bir yumurta
Bir paket vanilin
Oktay Usta Profiterol Tarifi Sos için :
Bir paket hazır çikolata sosu
Oktay Usta Profiterol Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle çikolata sosunu hazırlıyoruz ve soğuması için buzdolabına bırakıyoruz.
Daha sonra küçük bir tencereye yağı ve suyu koyup eritip sonra unu ekleyip üç kadar dakika karıştırıyoruz.
Hamuru yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz biraz soğuduktan sonra yumurtaları kırıyoruz ancak dikkat etmemiz gerek şey her bir yumurtayı ayrı ayrı kırıp yedirmemiz yani bir yumurtayı kırıp onu hamura yedirip daha sonra diğerlerine de aynı işlemi yapalım.
Hamurunuzu 10 dk daha dinlendirin.
Tatlı kaşığıyla alıp elinizle şekil verin 2 cm lik arayla yağlı kağıda dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Sonra kremayı hazırlayalım ve aralarını keserek dolduralım.
Sosumuzu da döktük mü tarifimiz tamamdır.