Hacken Nedir

Son güncelleme: 31.10.2022 15:25
  • Hacken (HAI) Nedir? Hacken Ailesi Nelerden Oluşur?



    2017' den beridir aktif olarak hizmet vermekte olan Hacken siber güvenlik ve danışmanlık şirketi Ukrayna merkezli olup, Ceo Dmitry Budorin önderliğinde bir dizi siber güvenlik alanında kendini kanıtlamış olan beyaz şapkalı siber mühendislerin ortak çabaları ile meydana gelmiş ve bu yolda hiç hız kesmeden büyümeye, sektörün ve insanların siber saldırılara maruz kalmasını önlemeyi hedef edinmiştir. Şirketin kripto ve kripto olmayan bir çok müşterisi bulunmakta ve tüm beceri ve heyecanları ile olası açık, saldırı gibi olumsuz durumların meydana gelmemesi için teknolojinin en son ve en önemli silahlarını kullanarak koruyuculuk vazifesini yerine getirmektedir. Şirketin kripto borsaları, bankalar, havayolu şirketleri, cloud kaynak şirketleri, kripto madeni para şirketleri, Defi şirketleri,merkezsiz borsalar ve daha birçok alanda çalışmaları ve ortaklıkları bulunmaktadır. Bu çalışma ve ortaklıkların başlıcalarını sayacak olursak Airasia havayolları,Ukrayna dijital dönüşüm bakanlığı, Binance, Ftx, oneledger, vechain,1inch,Layer, Utu, gate.io, ticketus vb daha sayılamayacak kadar çok çalışma ve ortaklıkları mevcut. Şirketin çalışma alanlarına şimdi bir göz atarsak çok sayıda içerik barındıracaktır fakat temelde şirketin işleyişi noktasında şu şekildedir ;


    Blockchain güvenliği, Ethereum Ağ Güvenliği, Tron Ağ Güvenliği, Eos Ağ Güvenliği olarak kripto tabanlı projelerin güvenlik denetimleri gerçekleştirilmektedir.

    Penetrasyon testleri yapılarak Ddos dirençleri, web uygulamaları, android penetrasyon testleri, ios penetrasyon testleri, ağ sızma testleri

    Güvenlik değerlendirmesi alanında ise güvenlik açığı değerlendirmesi, bulut ağ değerlendirmeleri, tehdit modelleme, web altyapısı risk değerlendirme ve sosyal mühendislik noktasında hizmetleri bulunmakta.

    Hacken.io şirketi altında faaliyetlerini sürdürmekte olan ve şirkete değer katan bir dizi yan kuruluşta bu hedefe ulaşmakta önemli rol üstlenmektedir. Herbirini ayrı ayrı daha sonra detaylı olarak ele alacağız ama kısaca isimlerini de burada zikretmek gerektiğini düşünmekteyim.

    Hackenproof.com — şirketlerin tüm altyapılarını test ettirebileceği bağımsız hackerların kodları kontrol edip açık bulması durumunda para kazanabileceği bir platform olmaktadı. Bugbounty diye tabir edilen işleyişin meydana geldiği güzel bir platformdur.

    Cer.live — Borsaların güvenlik puanlamalarının olduğu, fon kayıplarının olması durumunda sigortasının olup olmadığının gösterildiği, hacken veya farklı bir denetleme şirketinin denetimlerinden geçip geçmediği bilgisinin olduğu,likidite, fon büyüklüğü, gibi etkenlerin gösterildiği, Defi projelerinin kodlarının kontrol edilip edilmediği vs kripto paraların ilk 1000 de olan şirketlerin testlerinin olup olmadığı, bugbounty yapıp yapmadığı ve daha birçok özelliği içinde bulunduran platformun adıdır.

    Wira.hacken — web sitelerinin özellikle global anlamda büyük şirketlerin web altyapılarını 7/24 otomatik olarak takip eden olası sızma, açık, tehdit gibi durumları kontrol eden ve bunları raporlayan bir robotik kodlama platformu olarak dikkat çekmektedir.

    Hacken.ai — bireysel kullanıcıları hedef eden onları eğiten ve eğitim karşılığı Nft kazandıran bir uygulama olarak dikkat çekmektedir. Password menager, darknet monitor, vpn, antivirüs, 2fa anlık şifre oluşturucu, app risk derecelendirme, kripto cüzdan ve daha birçok yeni özellik içerisinde barındıracak olan uygulama ile tüm siber ihtiyaçlarını tek bir çatı altında kullanıma sunulması ve faydanılması düşünülmüştür.

    Sosyal Medya Hesapları



    Hacken Club Twitter: https://twitter.com/hackenclub
    Hacken Club Türkiye Twitter: https://twitter.com/hackenclubtr
    Hacken Club Telegram: https://t.me/hackenclub
    Hacken Club Reddit: https://www.reddit.com/r/hacken/
    Hacken Club Telegram Ru: https://t.me/hackenclub_ru
    Hacken Club Türkiye:https://t.me/haiturkey
    Hacken website: https://hacken.io/
#13.04.2022 19:10 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık
#31.10.2022 15:25 0 0 0