Bakla Mücveri

Son güncelleme: 16.08.2022 17:10
  • Bakla Mücveri


    Bakla Mücveri Tarifi İçin malzemeler

    400 gr bakla
    Yarım limonun suyu
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    5 taze soğan
    100 gr beyaz peynir
    3 yumurta
    2 çorba kaşığı un
    1 limonun suyu
    2 çorba kaşığı yoğurt
    2 çorba kaşığı susam

    Kızartmak için

    Ayçiçeği yağı
    Birkaç salata yaprağı
    Tuz
    Karabiber

    Bakla Mücveri Nasıl Yapılır?
    Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir kaşık un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük parçalara doğrayın.

    Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp çukur bir kaba alın.

    Dereotu, taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Bir kaseye alıp harmanlayın. Peyniri ufalayıp ekleyin. Peynirli karışım, yumurta, kalan un, yoğurt, susam, tuz ve karabiberi baklaya ekleyip iyice karıştırın.

    Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Baklalı hamurdan kaşıkla alıp (veya elinizi una bulayıp hamurdan ufak parçalar koparıp yassı laştırın) yağa ilave edin. İki tarafını çevirerek kızartın. Salata yapraklarıyla süsleyip sıcak, ılık veya soğuk servis yapın.
#16.08.2022 17:10 0 0 0