Şalgam suyu nasıl yapılır?
Şalgam suyunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet pancar turpu
Yarım kilo siyah havuç
1 çay kaşığı limon tuzu
1,5 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı toz şeker
Ilık su
Yapılışı:
Tuz, limon tuzu ve şekeri 5 litrelik bir kavanoza koyun ve üzerine ılık suyu ekleyin. Havuçları soyduktan sonra uzun uzun kesin ve kavanoza ekleyin. Pancar turplarını da soyup doğradıktan sonra kavanoza ekleyin ve üzerine tamamen dolacak şekilde su ekleyin, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güneş ışığı almayan serin bir yere koyun ve 2 günde bir kapağını açarak havalandırın. 15 gün sonra şalgam suyunuz hazır hale gelecek, afiyet olsun.