Çin mutfağından dünyaya yayılan balık köftesi, beyaz etli balık türleri ile hazırlanır. İskandinav ülkelerinde ve Avrupa'da sık sık tüketilir. Zihinsel gelişimi destekleyen bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis balık köftesi tarifine başlayabiliriz.
Balık Köftesi Tarifi İçin malzemeler
2 iri mezgit yada beyaz etli balık
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Balık Köftesi Nasıl Yapılır?
Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Ekmek içini ıslatıp avucunuzun içinde ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, sarımsakları temizleyip ezin.
Balık püresine rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış ekmek içi,bir yumurta, kıyılmış soğan, ezimiş sarımsak, dereotu, kekik ve naneyi ilave edip yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Marul yaprakları ve dilimlenmiş salçalık biberle servis yapın.