Yumurta akı ve yumurta ????
Tereyağı veya zeytinyağı
Haçapuri Pide Nasıl Yapılır?
Mayayı, ılık su ile aktifleştiriyoruz. Daha sonra unu kademe kademe ekleyerek, yoğuruyoruz. Unu eklerken tuzu da ekliyoruz.
Hamuru mayalanması için 1 saat güneş almayan bir yerde dinlendiriyoruz. Bu esnada peynirleri rendeleyip bir kapta karıştırıyoruz.
Hamuru açtıktan sonra kayık şekline getireceğiz. Sağ ve sol kısımlara iç malzemeleri koyup sararak kapatıyoruz.
Orta kısma da iç malzemeyi ekleyip. Kenarlara yumurta akını sürüyoruz. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Pişirmeden hemen önce yumurtaları orta kısımdaki peynirlerden yer açıp üstüne kırıyoruz.
Kenarları dolu dolu mis gibi haçapurimiz hazır durumda. Afiyet olsun.