4 adet kabak
6 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
15 dal maydanoz
100 gr beyaz peynir
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 adet yumurta
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Mücver Nasıl Yapılır?
Kabakları rendeliyoruz sonra rendelediğimiz kabakların suyunu sıkıyoruz.
Üzerine dereotu, maydanoz, yeşil soğan, peynir ve yumurtaları daha sonra tuzu karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz.
Ardından bir su bardağı unu ilave ediyoruz ve karışımımızı tamamlıyoruz.
Genişçe bir tavaya yağımızı koyup kızdırıyoruz. Hazırladığımız malzemeden bir kaşık döküyoruz.
Her iki tarafını güzelce kızartıp servis tabağına alıyoruz.