Ciğer Yahnisi

Son güncelleme: 05.09.2022 17:03
  • Ciğer Yahnisi

    Ciğer Yahnisi

    Yahni, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bir yemek türüdür. Soğan yahni, kuzu yahni gibi farklı çeşitleri de mevcuttur. Yahni, sebze, et ve baharatların bir araya getirilerek pişirilmesiyle hazırlanır. Yapımında bol soğan ve domates kullanılır. Kırmızı etin yanı sıra tavuk eti ve deniz ürünleri ile de hazırlanabilir. peki, ciğer yahni nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ciğer yahni tarifine geçebiliriz.

    1 Porsiyon Ciğer Yahni Kaç Kalori?

    Ciğer yahninin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir


    Ciğer Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

    500 g dana karaciğeri
    3 orta boy soğan
    1 kırmızı biber
    2 sivri biber
    2 domates
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

    Baharatlı patates için

    500 g bebek patates
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı köri
    1 çay kaşığı zerdeçal
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber

    Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır?

    Kuşbaşı doğradığınız dana ciğerini yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Su ekleyerek bir taşım kaynatın. Süzüp kenara alın.
    Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif rengi dönene kadar soteleyin.
    Yemeklik doğranmış domates, ince kıyılmış biberler ve haşlanmış kuşbaşı dana ciğeri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
    Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyerek 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
    Bebek patatesleri iyice yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ortadan ikiye kesin.
    Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları rendeleyip tavaya alın. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
    Haşlanmış patatesleri ekleyip birkaç dakika soteleyin ve ocaktan alın. Ciğer yahninin yanında sıcak olarak servis yapın.
#05.09.2022 17:03 0 0 0