BAYRAM YAHNISI

Son güncelleme: 19.03.2006 21:53
  • MALZEMELER

    1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
    20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
    3 çorba kaşığı margarin
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1 demet dereotu

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.
#04.11.2005 17:16 0 0 0
  • Ellerine Saglik Tesekkürler
#04.11.2005 23:37 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:11 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:21 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:40 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 21:53 0 0 0