Damla Sakızlı Sütlaç

Son güncelleme: 14.09.2022 15:02
  • Sütlaç nedir? Sütlaç çeşitleri nelerdir? Sütlacın içerisine neler konulabilir?

    Sütlaç, sütlü mutfak kültürlerinde bulunabilen bir tatlı türüdür. Türk mutfağında en yaygın yapılan ve en çok tanınan tatlılardan biridir. Ana malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir. Gerçek sütlaç yapımında sübye de kullanılır. Ancak meyvelerle hazırlanan farklı çeşitleri de mevcuttur


    Damla Sakızlı Sütlaç


    Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    8 su bardağı süt
    8 yemek kaşığı toz şeker
    1.5 kahve fincanı kırık pirinç
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    3 parça (mercimek büyüklüğünde) damla sakızı

    Üzeri için

    Toz tarçın

    Damla Sakızlı Sütlaç Nasıl Yapılır?

    Kırık pirinçleri bol suyla yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip taneler yumuşayana kadar pişirin.
    Pirinç ununu küçük bir kaseye alıp bir çay bardağı suyla karıştırın. Damla sakızlarını havanda ezin.
    Sütü başka bir tencereye alıp ısıtın. Haşlanmış pirinçleri ekleyip pişirmeye devam edin.
    Karışım hafifçe kıvam almaya başladığında pirinç unlu suyu ekleyip 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.
    Şekeri ve damla sakızını ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Sütlacı kaselere paylaştırıp hafifçe ılındığında toz tarçın serpip servis yapın.
#14.09.2022 15:02 0 0 0