Evde lahmacun nasıl yapılır?

Son güncelleme: 30.12.2022 21:10
  • ev yapımı lahmacun tarifi ,evde lahmacun nasıl yapılır,FARKLI EV YAPIMI LAHMACUN TARİFİ ,Ev Yapımı Lahmacun Tarifleri



    Türk mutfağında lahmacun denildiğinde akan sular durur. Peki, en sevilen lezzetler arasında yer alan lahmacunu, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Evde lahmacun yapımının en temel malzemeleri; lahmacun hamuru, kıyma, soğan, salça ve biberdir. Yanına limon, yeşillik ve köpüklü ayranın eşlik ettiği lahmacunu hazırlamak ise, sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Ev yapımı lahmacunların hazırlama süresi 20, hamurun mayalanması 40, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. Tüm bu hazırlık sürecinin ardından, size sadece afiyetle yemesi kalır. Sizler için yazımızda en sevilen lahmacun çeşitlerini derledik. İşte, farklı ev yapımı lahmacun tarifi:


    Evde lahmacun nasıl yapılır?


    Antep Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    2 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1.5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz

    Kıymalı harç için:

    500 gr yağlı kıyma
    2 adet yeşil biber
    100 gr kuyruk yağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 adet kırmızı biber
    1 tutam maydanoz
    1 adet domates
    4 diş sarımsak
    Sumak
    Pul biber
    Kimyon
    Tuz

    Antep Lahmacun Nasıl Yapılır?

    Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
    Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
    Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
    Harcı için, kuyruk yağı ve kıyma hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve baharatları ekleyin.
    Karışımın içerisine ince çekilmiş kuyruk yağı ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
    Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün ve parçaları oklava ile açın.
    Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan ekleyin ve tüm yüzeyine yayın.
    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede lahmacunları kızarıncaya kadar pişirirn.
    Hazırladığınız lahmacunları, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Antep Lahmacun Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Hamur yapımında kullandığınız suyun, oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sayede maya daha çabuk çözülecektir.
    İç harç yapımında kullanılan kıyma ve kuyruk yağı ince çekilmiş olmalıdır.
    İç harç koyu olursa, yavaş yavaş su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
    Pişirme esnasında fırının ızgara ayarı açık olursa, lahmacunlar çıtır çıtır olacaktır.
    Antep lahmacunları, bol yeşillik ve limon ile birlikte servis edin.

    Antep Lahmacun Kaç Kaloridir?

    Bir adet Antep lahmacun 190 kaloridir.

#14.09.2022 16:17 0 0 0
  • Kolay Lahmacun

    Evde lahmacun nasıl yapılır?


    Bildiğiniz tüm tatları unutturacak kolay lahmacun tarifi ile karşınızdayız. Lahmacun, genellikle hazır olarak alınan ve en çok sevilen fast food lezzetleri arasında yer alır. Bol köpüklü ayran ve salata ile birlikte sunulan lahmacunu, evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, hazır lahmacunları aratmayacak mis gibi kokusuyla bütün evi saracak kolay lahmacun nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde kolay lahmacun yapımı için mutfağa geçelim ve kolları sıvayalım


    Kolay Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    3 su bardağı un
    1 su bardağı su
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    4 gr yaş maya

    İç Harcı için:

    300 gram dana kıyma (iyi çekilmiş)
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 adet rendelenmiş domates
    1 adet soğan
    2 yemek kaşığı su
    5-6 dal kıyılmış maydanoz
    Tuz
    Pul biber
    Toz kırmızı biber

    Kolay Lahmacun Nasıl Yapılır?

    Derin bir kap içerisine un dökün ve ortasını havuç şeklinde açın.
    200 ml'lik suyun içerisine toz şeker ve yaş maya ekleyin. Maya suda eriyene kadar bekleyin.
    Tuzu, unun kenarlarına doğru serpiştirin. Havuz kısmına gelmemesine dikkat edin.
    Unun içinde açtığınız havuza mayalı karışımı dökün ve spatula ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika boyunca hamuru yoğurun.
    Hazırladığınız hamurun üzerini örterek mayalamaya bırakın. İç harcı hazırlamak için başka bir kap alın.
    İç harç için; kıymayı rendelenmiş domates ve rendelenmiş soğan ile karıştırın.
    Kıymanın üzerine salça, su, maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    Hamur mayalandıktan sonra, 10 eşit parçaya bölün ve oklava ile açın.
    Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan doldurun ve tüm yüzeye yayılmasını sağlayın.
    Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
    Hazırladığınız lahmacunları, turp salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Evde Kolay Lahmacun Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

    Yaş maya yerine kuru veya instant maya da kullanabilirsiniz.
    Mayaya ekleyeceğiniz suyun oda sıcaklığında olması, mayanın daha hızlı çözünmesini sağlar.
    Pişirme işlemi için pizza taşı veya mermer taş kullanarak, lahmacunlara taş fırında pişmiş havası katabilirsiniz.
    Pişirme işleminden sonra lahmacunları üst üste dizin ve üstlerini örtün.
    Çıtır çıtır kalmasını istiyorsanız, yalnızca üst üste dizmeniz yeterli olacaktır.

    1 Adet Kolay Lahmacun Kaç Kalori?

    Klasik boyutlarda hazırlanan lahmacunun bir adedi, yaklaşık 175 kaloridir.
#14.09.2022 16:23 0 0 0
#14.09.2022 16:24 0 0 0
  • Tavada Lahmacun

    Evde lahmacun nasıl yapılır?

    Türk mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan lahmacun, kıymalı iç harç ile hazırlanan bir yemektir. Tamamen kendi zevkinize göre hazırlayabileceğiniz lahmacunları, fırın yerine tavada pişirerek de servis edebilirsiniz. Bol malzemeli iç harcın ve mis gibi kokusuyla tavada lahmacun nasıl yapılır birlikte görelim.



    Tavada Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

    3 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    1/2 su bardağı ılık su
    Yarım paket kabartma tozu
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    300 gram kıyma
    1 adet yeşil biber
    1 adet soğan
    1/2 su bardağı su
    1 adet domates
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Karabiber
    Kırmızı toz biber
    Tuz

    Tavada Lahmacun Nasıl Yapılır?

    Hamur için; un, ılık süt, ılık su, kabartma tozu ve sıvıyağı geniş bir kabın içine alın ve malzemeleri karıştırın.
    Hamuru hafif ele yapışacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Kıvama gelen lahmacun hamurunu 12 bezeye bölün.
    Bezelerin üzerini streç ile kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
    iç harcı için; biber ve soğanı rondodan geçirin. Ardından boş bir kap içerisine alın ve üzerine kıymayı ekleyin.
    Domatesi de kabuklarını soyduktan sonra rondodan geçirin ve kıymalı karışıma ekleyin.
    İç harcı birkaç kez karıştırdıktan sonra üzerine salça, su, zeytinyağı ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    Unladığınız tezgahın üzerine bezeleri koyun ve merdane yardımıyla tek tek açın.
    Açtığınız hamurun üzerine, kıymalı iç harçtan ekleyin ve harcı yayın.
    Tüm hamurları harç ile doldurduktan sonra, yapışmaz tavayı ocakta ısıtın.
    Isınan tavanın içerisine hazırladığınız lahmacunu koyun, kapağını kapatarak pişirin.
    Tavada lahmacunu, mor lahana salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Tavada Lahmacun Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    İç harcın içerisine maydanoz ve farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
    Yapışmaz tavanız yoksa, normal tavanın içerisine ayçiçek yağı dökün ve lahmacunu sık sık kontrol edin.
    Lahmacunun lezzetli olması için, hamuru ince bir şekilde açmaya özen gösterin.
    Verdiğimiz tarif ölçüleri, 12 kişiliktir. Kişi sayısına göre malzemeleri azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
    Lahmacunları servis ederken; marul, domates, roka ve limon tabağı hazırlayabilirsiniz.
#14.09.2022 16:27 0 0 0
  • Tortilla Lahmacun



    Evde lahmacun nasıl yapılır?

    Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Tortilla ekmeğini, kıymalı harç ile buluşturduk ve ortaya tortilla lahmacunlar çıktı. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tortilla lahmacun nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz


    Tortilla Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

    4 adet lavaş ekmeği
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 büyük boy soğan
    250 g kıyma
    2 domates (Rendelenmiş)
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 sivri biber (İnce doğranmış)
    1 kapya biber (İnce doğranmış)
    1 demet maydanoz
    Kimyon
    Karabiber
    Kırmızı toz biber
    Tuz

    Servis için

    Limon
    Maydanoz
    Roka

    Tortilla Lahmacun Nasıl Yapılır?

    Sıvı yağ ile tereyağını eritip, kıyma ile ince doğranmış soğanı kavurun. Rendelenmiş domatesleri, salçayı ve ince doğradığınız biberleri ekleyin.
    5 dakika daha kavurun. Tuzunu, kıyılmış maydanozu ve baharatını ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
    Tortilla ekmeklerinin üzerine hazırladığınız karışımdan yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-7 dakika ısıtın.
    Fırından alıp kıyılmış roka, maydanoz yaprakları ve limon ile birlikte servis yapın.
#14.09.2022 16:43 0 0 0
  • Fındık Lahmacun

    Evde lahmacun nasıl yapılır?

    Ocakbaşı, restoran ve lokantalarda sık sık karşılaştığımız bir tarifle karşınızdayız. Kıymalı iç harç ve yufka ile mutfağınızda yeni tatlar denemeye ne dersiniz? Listedeki malzemeleri hazırladıktan sonra, fındık lahmacun yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz


    Fındık Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

    Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
    1 çay bardağı su
    3 yufka
    300 g kıyma
    3 domates
    3 sivri biber
    1 soğan
    Bir tutam maydanoz
    Yarım yemek kaşığı domates salçası
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber

    Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

    Ayçiçek yağı ve suyu bir kasede karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve yağlı karışımı üzerine sürün.
    Üzerine bir yufka daha serin ve tekrar yağlı karışımdan sürün. Son olarak üzerine diğer yufkayı kapatın.
    Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile yufkaları kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    İç harcı için domates, biber ve soğanı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
    Kestiğiniz yufkaların üzerine kıymalı harçtan ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
#14.09.2022 16:46 0 0 0
  • Yufka Lahmacun


    Evde lahmacun nasıl yapılır?

    Yufka Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

    6 yufka
    Yarım kg köftelik dana kıyma
    2 domates
    2 maydanoz
    2 soğan
    Yarım paket margarin
    Yarım su bardağı süt
    1 yemek kaşığı biber salçası
    Tuz
    Karabiber

    Yufka Lahmacun Nasıl Yapılır?
    Pratik lahmacun tarifleri arasında özel bir yere sahip. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Eritilmiş margarin ve sütü karıştırın. Yufkaların üzerine sürün. Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin. Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine harcı iyice yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirip servis yapın.
#14.09.2022 16:49 0 0 0
  • Antep Lahmacun Kaç Kaloridir?

    Bir adet Antep lahmacun 190 kaloridir.
#30.12.2022 21:10 0 0 0