Keçi Bacağı

Son güncelleme: 18.09.2022 18:57
  • Keçi Bacağı


    Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bir tarifi sizlerle paylaşmak isteriz. Puf puf kabaran, ister tuzlu ister tatlı ile yiyebileceğiniz lezzetli keçi bacağı tarifinin detayları aşağıda. Sizde hazırsanız geçebilirsiniz.



    Keçi Bacağı Tarifi İçin malzemeler

    1 adet yumurta
    300 gr un
    4 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    5 gr kabartma tozu
    5 gr karbonat
    1 çay kaşığı tuz

    Kızartmak için;

    Sıvıyağ

    Keçi Bacağı Nasıl Yapılır?

    Yumurta, zeytinyağı ve yoğurt bir kapta karıştırılır.
    Un, kabartma tozu, tuz, karbonat harmanlanır ve diğerlerinin yanına eklenir.
    Hamur 10 dakika dinlendirilir.
    Tezgah hafif unlanarak hamur açılır.
    Kare parçalar kesilerek alt kısmına çizik atılır.
    Sıvıyağ kızdırılır.
    Sıcak yağda hazırlanan hamurlar pişirilir.
    Sıcakken servis edilir, afiyet olsun.
#18.09.2022 18:57 0 0 0