Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı

Son güncelleme: 19.09.2022 16:49
  • Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı


    Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    750 gr kuzu kül bastı
    500 gr patlıcan
    2 domates
    2 soğan
    2 diş sarımsak
    4 sivribiber
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım su bardağı sıcak su
    Tuz
    karabiber
    1 çay kaşığı tozşeker
    1 çay kaşığı limon suyu

    Pilav için

    2 su bardağı baldo pirinç
    3 su bardağı su
    1 su bardağı konserve mısır tanesi
    2 çorba kaşığı mısır özü yağı
    Tuz

    Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?

    Etleri iri küp şeklinde kesin. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Domatesleri soyup rendeleyin.
    Sivri biberleri temizleyip iri verev parçalara kesin. Sarımsakları soyup ezin. Soğanları soyup küp doğrayın.
    Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan, sarımsak, et ve limon suyunu ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
    Patlıcan, domates, toz şeker ve sivri biberi ekleyip karıştırın. 5 dakika pişirip sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp et ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
    Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Mısır özü yağını tencerede ısıtıp pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak soteleyin.
    Mısırın suyunu süzün. Su, tuz ve mısırı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Etli patlıcanı servis tabağına alın ve kenarını mısırlı pilavla süsleyip sıcak servis yapın.
    Kuzu etini ızgarada pişirmeden önce yoğurt ve baharatla marine ederek bekletin. Baharat çeşitleri ete farklı bir aroma kazandıracak, yoğurt nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.
#19.09.2022 16:49 0 0 0