Enginarlı Bonfile

Son güncelleme: 19.09.2022 17:20
  • Enginarlı Bonfile


    Enginarlı Bonfile Tarifi İçin malzemeler

    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    400 gr bonfile
    2 orta boy havuç
    4 temizlenmiş enginar
    200 gr arpacık soğan
    3 diş sarımsak
    Yarım çay kaşığı tozşeker
    4 defneyaprağı
    Yarım demet dereotu
    Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    Tuz

    Enginarlı Bonfile Nasıl Yapılır?

    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in et yemeği tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Sarımsakları soyup incecik dilimleyin. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Havuçları temizleyip dilimleyin. Dereotunu temizleyip iri doğrayın.

    Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp eti ekleyin ve kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif pişirin.

    Alüminyum folyodan 30*30 cm ebatlarında bir parça kesin. Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin. Alüminyum folyonun kenarlarını yukarı doğru kaldırın. Bonfile, sarımsak, soğan, havuç ve defneyapraklarını enginarların içine paylaştırın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip şeker, tuz, karabiber ve dereotunu serpin. Enginarlarını üzerine ve altına az kaynar su ekleyin. Alüminyum folyonun kenarlarını enginarların üzerine kapatın.

    Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
#19.09.2022 17:20 0 0 0