Acılı Karides Tempura

Son güncelleme: 04.10.2022 17:25
  • Acılı Karides Tempura

    Acılı Karides Tempura

    Deniz ürünleri içerisinde yer alan karides, kabuklular sınıfındandır. İsteğe göre kızartma, haşlama ve güveç olarak sunulabilir. Karidese en çok yakışan malzeme ise sarımsaktır. Tempura, ise derin yağda kızartılmış sebze veya deniz ürünlerinden hazırlanan bir Japon yemeğidir. Tempura parçaları genellikle sosla birlikte sunulur. Peki, acılı karides tempura nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, atıştırmalık olarak sunulan acılı karides tempura tarifine geçebiliriz.


    Acılı Karides Tempura Tarifi İçin malzemeler

    1.5 su bardağı un
    500 gram karides (orta boy)
    7 yemek kaşığı mayonez
    5 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 adet sade soda
    60 gram sriracha sosu
    Yarım paket kabartma tozu
    2 dal taze soğan veya frenk soğanı
    1 tutam tuz
    1 tutam karabiber
    1 tutam susam

    Acılı Karides Tempura Nasıl Yapılır?

    İlk olarak karideslerin kabuklarını ayıklayın ve sırt bölgesinde bulunan bağırsakları temizleyin.
    Mikroplardan arındırmak için, karidesleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Ardından bol suyla durulayın.
    Mayonez tenceresine elekten geçirilmiş nişasta, un, kabartma tozu, karabiber ve tuzu ekleyin.
    Malzemeleri karıştırırken soğuk sodayı da yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
    Derin bir tencereye sıvı yağ koyarak ısıtmaya başlayın.
    Karidesleri hazırladığınız harcın içerisine atın ve harcın fazlasını çatal ile süzün.
    Karidesleri bekletmeden yağın içerisine atın ve kızartın. Bu işlemi hızlı uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.
    Tek seferde en fazla 3-4 adet karidesi pişirin.
    Sosu için; mayonez, sriracha ve susamı bir kabın içerisine alın.
    Malzemeleri karıştırdıktan sonra karidesleri kızgın yağdan çıkartın.
    Karidesleri servis tabağına alın. Sosu, küçük bir kaseye koyun ve taze soğanları ince ince doğrayın.
    Doğradığınız taze soğanları karidesin kenarlarına yerleştirin. Afiyet olsun.

    Acılı Tempura Karides Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Karidesleri temizlenmiş alırsanız, daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
    Yağı kızdırdıktan sonra karidesleri pişirin.
    Birbirine yapışmalarını önlemek için tencere boyutuna göre tek seferde en fazla 3-4 karidesi pişirin.
    Karidesleri kızarttıktan sonra kağıt havluya koyun ve fazla yağını süzdürün.
#04.10.2022 17:24 0 0 0