Mor Soğan Turşusu

Son güncelleme: 13.10.2022 22:14
  • Mor Soğan Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri

    3-4 adet mor soğan
    1 çay bardağı sirke
    1 çorba kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu
    Not; Tuz ve şeker miktarı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir

    Mor Soğan Turşusu Tarifi'nin Yapılışı
    Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur.
    Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir.
    En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur.
    24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
    Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.
#13.10.2022 22:11 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#13.10.2022 22:14 0 0 0