Borani

Son güncelleme: 15.10.2022 11:05
  • Borani



    Borani

    Urfa yöresinden etli ve nohutlu nefis borani tarifini sizler için sunuyoruz.




    Borani (Urfa) Tarifi İçin malzemeler

    1 kg pazının kök kısımları
    1 soğan
    500 gr kuzu eti
    100 gr nohut
    100 gr ince bulgur
    100 gr kuru börülce
    40 gr tereyağı
    Tuz
    karabiber
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Borani (Urfa) Nasıl Yapılır?

    Nohut ve kuru börülceyi bol suda yıkayıp ayrı kaplarda şişmesi için bir gece önceden bekletin.
    Nohut ve börülceyi bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.
    Hububatlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Bulguru ıslatıp rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.
    Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Kuzu etini ekleyip suyunu çektirinceye kadar kavurun.
    Kafi miktarda etsuyu ilave edip kaynatın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz hububatları, pazının kök kısımlarını ve köfteleri ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biberi gezdirerek dökün. Taze biberiyeyle süsleyip servis yapın.

    Dilerseniz, hafifliği ve lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan ıspanak borani tarifini de deneyebilirsiniz.
#15.10.2022 10:43 0 0 0
#15.10.2022 11:05 0 0 0