Dana kuyruğu çorbasını sarımsak sosu ve üzüm sirkesi ile servis etmenizi tavsiye ederim.
Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası için
Malzemeler
500 g dana kuyruğu (Parçalanmış)
8 diş sarımsak
20 g kereviz sapı
2 l su
20 g tereyağı
1 adet yumurta sarısı
50 g yoğurt
Tuz
Karabiber
Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası
Nasıl Yapılır
Dana kuyruğu parçaları, sarımsak, kereviz sapı, tereyağı ve baharatları bir tencereye alın ve malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyerek yaklaşık 3 saat pişirin.
Et yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla suyunu ayrı bir tencere süzün. Eti kemiklerinden ayırarak didin.
Yumurtanın sarısı ile yoğurdu bir kasenin içinde çırptıktan sonra yavaş yavaş et suyunun içine karıştırarak ilave edin. Daha sonra didilmiş eti ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin.