Dana Kuyruğu Pöç Çorbası

Son güncelleme: 17.10.2022 13:38
  • Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası



    Dana Kuyruğu Pöç Çorbası

    GS2004NOTU

    Dana kuyruğu çorbasını sarımsak sosu ve üzüm sirkesi ile servis etmenizi tavsiye ederim.
    Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası için
    Malzemeler

    500 g dana kuyruğu (Parçalanmış)
    8 diş sarımsak
    20 g kereviz sapı
    2 l su
    20 g tereyağı
    1 adet yumurta sarısı
    50 g yoğurt
    Tuz
    Karabiber

    Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası
    Nasıl Yapılır



    Dana kuyruğu parçaları, sarımsak, kereviz sapı, tereyağı ve baharatları bir tencereye alın ve malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyerek yaklaşık 3 saat pişirin.
    Et yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla suyunu ayrı bir tencere süzün. Eti kemiklerinden ayırarak didin.
    Yumurtanın sarısı ile yoğurdu bir kasenin içinde çırptıktan sonra yavaş yavaş et suyunun içine karıştırarak ilave edin. Daha sonra didilmiş eti ekleyin.
    Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin.
#17.10.2022 13:38 0 0 0