Tekirdağ'ın meşhur lezzetleri arasında yer alan çeneçarpan çorbası, yeşil mercimek ve erişte ile hazırlanır. Özellikle kış aylarında tüketilen çeneçarpan çorbası, demir bakımından zengindir. Bağışıklığı güçlendiren bu çorba, başlangıç menüleri için idealdir. Listedeki malzemeler hazırsa, çeneçarpan çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.
Çeneçarpan Çorbası için
Malzemeler
8 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı erişte
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için:
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Çeneçarpan Çorbası
Nasıl Yapılır
Mercimekleri çok yumuşamayacak şekilde haşlayın ve ardından süzün.
Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ekleyerek kızdırın.
Soğanları yağın içerisine alarak kavurun.
Soğanın üzerine unu ekleyerek rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra tavuk suyunu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Tavuk suyu kaynamaya başladığında haşlanmış mercimekleri, erişteyi ve tuzu içerisine ilave ederek karıştırın.
Erişteler şişip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine nane ve pul biberi ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün ve ocağın altını kapatın.
Çeneçarpan çorbasını, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.