Bezelyeli Falafel

Son güncelleme: 29.10.2022 12:10
  • Bezelyeli Falafel



    Bezelyeli Falafel

    Hazırlanma Süresi : 20 dakika
    Pişirme Süresi : 20 dakika
    Kaç Kişilik: 5 Kişilik


    Bezelyeli Falafel için
    Malzemeler

    1 su bardağı haşlanmış kinoa
    1.5 su bardağı su
    1 defne yaprağı
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı toz zencefil
    2 sap taze soğan
    Yarım demet maydanoz
    2-3 dal taze kişniş
    1 yemek kaşığı keten tohumu
    1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    Yarım limonun suyu
    2 yemek kaşığı tahin
    Tuz

    Kızartmak için:

    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    Servis için:

    Süzme yoğurt

    Bezelyeli Falafel


    Nas��l Yapılır

    Bir tencereye kinoayı alın, üzerine suyu ve defne yaprağını ekleyip pilav gibi pişirin. Rondonun karıştırma kabına nohut, sarımsak, tuz, limon suyu, tahin, keten tohumu, haşhaş tohumu ve baharatları alın, rondoda çekerek püre haline getirin. Taze soğan, maydanoz ve kişnişi ince kıyın. Kinoa ve bezelye ile birlikte rondoya ekleyin ve çok kısa olmak şartıyla rondoda çekin. Karışımı bir kaba aktarın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve hafif bastırarak yassı köfteler hazırlayın.
    Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Hazırladığınız köftelerin her iki yüzünü de kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Köfteleri servis tabağına alın ve yanında süzme yoğurt ile birlikte servis yapın
#29.10.2022 12:10 0 0 0