Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Lalanga için
Malzemeler
2 adet yumurta
220 ml süt
2/3 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
Lalanga
Nasıl Yapılır
Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır.
Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır.
Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alır ve kızdırılır.
Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır.
Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.
Lalanga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Lalangayı hazırlarken, kek gibi akışkan bir kıvam elde etmeye özen gösterin.
Süt yoksa, 2 bardak yoğurt kullanabilirsiniz.
Hamurları kızartırken, kaşık yardımıyla şekillendirin.
Çok yağlı olmaması için, yapışmaz yüzeyli tava kullanın.
1 Porsiyon Lalanga Kaç Kalori?
Lalanganın bir porsiyonu, yaklaşık 300 kalori değerindedir.