Lalanga

Son güncelleme: 29.10.2022 12:13
  • Lalanga



    Lalanga

    Hazırlanma Süresi : 5 dakika
    Pişirme Süresi : 15 dakika
    Kaç Kişilik: 3 Kişilik


    Lalanga için
    Malzemeler

    2 adet yumurta
    220 ml süt
    2/3 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
    1 çay kaşığı tuz
    1,5 su bardağı un

    Lalanga
    Nasıl Yapılır

    Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır.
    Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir.
    Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır.
    Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alır ve kızdırılır.
    Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır.
    Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.

    Lalanga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Lalangayı hazırlarken, kek gibi akışkan bir kıvam elde etmeye özen gösterin.
    Süt yoksa, 2 bardak yoğurt kullanabilirsiniz.
    Hamurları kızartırken, kaşık yardımıyla şekillendirin.
    Çok yağlı olmaması için, yapışmaz yüzeyli tava kullanın.

    1 Porsiyon Lalanga Kaç Kalori?

    Lalanganın bir porsiyonu, yaklaşık 300 kalori değerindedir.
#29.10.2022 12:13 0 0 0